Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.30 uur) Dinsdag 23 oktober 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
Tegen een 20 jarige inwoner van Luik heeft de politie dinsdagmorgen 23 oktober 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcohol.
De automobilist uit Luik reed dinsdagmorgen omstreeks 00.30 uur in het centrum van Maastricht in strijd met een geslotenverklaring. Nadat ook vastgesteld werd dat zowel de automobilist als zijn passagier niet de verplichte gordel droegen volgde op de Brusselsestraat een controle. Meteen na het tot stilstand komen van de auto zagen de politieagenten dat beide inzittenden van de auto van plaats wisselden. De echte bestuurder werd daarna aangesproken en geconfronteerd met de gepleegde verkeersovertredingen. Tijdens het gesprek bleek te bestuurder behoorlijk naar alcohol te ruiken en tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van ruim 1.6 promille. Tegen hem werd een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest echter blijven staan. Iemand anders, in het bezit van een rijbewijs, zal de auto moeten komen ophalen.

Maastricht, rijden onder invloed:
De politie heeft dinsdagmorgen 23 oktober 2001 tegen een 31 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist uit Maastricht werd omstreeks 03.00 uur op de Lage Barakken vastgesteld bij een routinecontrole. Bij het eerste contact met de bestuurder werd bij hem een alcohollucht geroken waarna hij een alcoholblaastest diende te ondergaan. Nadat deze voor de automobilist negatief uitviel werd hij meegenomen naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende nog twee uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, winkeldievegge aangehouden:
Een 57 jarige inwoonster van Maastricht is maandagmiddag 22 oktober 2001 betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Zij ontvreemdde in een winkel gevestigd aan de Brusselsepoort te Maastricht een zeem, spons en een trekker. Toen zij zonder de goederen te betalen de winkel wilde verlaten werd zij door het personeel ter verantwoording geroepen. Zij bekende de diefstal waarna zij door de gewaarschuwde politie meegenomen werd naar het politiebureau. Daar werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250,- waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Maastricht, bromfietscontrole:
Dinsdagmorgen 23 oktober 2001 werd tussen 07.15 en 09.45 uur een bromfietscontrole gehouden op de Meerssenerweg te Maastricht. De politie controleerde daar de technische staat van de voertuigen en tevens de geschiktheid van de bestuurders door middel van het tonen van een bromfietscertificaat of rijbewijs.
Tussen 07.15 en 09.45 uur werden dertig brom- en snorfietsen en de bestuurders daarvan aan een uitgebreide controle onderworpen. De politie maakte 20 maal proces-verbaal op voor de navolgende gevallen: Negenmaal wegens een te hoge constructiesnelheid waardoor de brom- of snorfiets harder kon rijden dan wettelijk is toegestaan; viermaal wegens het rijden met een of meer versleten banden; tweemaal wegens een ondeugdelijke reminrichting; tweemaal wegens een ondeugdelijke stuurinrichting; en verder steeds eenmaal wegens een onverzekerde bromfiets, het rijden zonder bromfietscertificaat en het rijden zonder de helm deugdelijk te dragen.

Maastricht, jeugdige op inbrekerspad:
Een 14 jarige jongen woonachtig te Maastricht is de afgelopen nacht betrapt bij een poging tot inbraak in een aan de Rechtstraat te Maastricht gelegen modewinkel.
Een getuige meldde dinsdagmorgen 23 oktober 2001 omstreeks 02.00 uur dat een man vermoedelijk bezig was met het plegen van een inbraak in een aan de Rechtstraat gevestigde winkel. Steeds als er passanten langs kwamen liep de man van de betreffende winkel weg, maar nadat de passanten weg waren kwam hij steeds terug bij de winkel waar hij bij het slot van de toegangsdeur mogelijk iets aan het verbreken was. De politie stelde naar aanleiding van hetgeen de getuige gezien had een onderzoek in, maar de man werd niet aangetroffen, ook niet in de buurt. Wel werd braakschade vastgesteld aan het slot in de toegangsdeur. De gewaarschuwde eigenaar bevestigde dat de aangetroffen schade nieuw was en deed aangifte van de poging tot inbraak. Omstreeks 06.00 uur meldde wederom een getuige dat een man vermoedelijk bezig was een inbraak te plegen in dezelfde modewinkel. Ook nu werd de man door de politie niet bij de winkel aangetroffen, echter wel bij een onderzoek in de omgeving. De op de Bourgognestraat aangetroffen man, de 14 jarige jongen uit Maastricht, voldeed aan de door de afzonderlijke getuigen opgegeven signalement. De jongen zette het bij het verschijnen van de politie op een lopen, maar werd na een korte achtervolging aangehouden. Bij zijn aanhouding had hij een schroevendraaier en een zaklantaarn in zijn bezit. De jongen is ingesloten aan het politiebureau. Hij heeft beide pogingen in te breken toegegeven. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie