Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes jaar cel voor handel in drugs via nederland

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Zes jaar cel voor handel in drugs en deelname aan een criminele organisatie

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 23-10-2001

Het is een feit van algemene bekendheid dat de haven van Antwerpen voor een containerschip slechts bereikbaar is via het binnen de grenzen van Nederland gelegen deel van de Westerschelde. Nu de cocaïne derhalve op enig moment binnen het grondgebied van Nederland is geweest, van welke omstandigheid verdachte op voorhand op de hoogte moet zijn geweest, kan vervoer per boot vanuit Zuid-Amerika naar België in het onderhavige geval worden aangemerkt als invoer van cocaïne naar Nederland.

Verdachte heeft samen met anderen ca. 31 kg cocaine binnen het grondgebied van Nederland gebracht.
Voorts heeft hij deelgenomen aan een criminele organisatie. De rol van verdachte bestond uit het - in nauw overleg met 1 van de leiders van de criminele organisatie - regeln van zaken in Belgie, zoals het informeren naar schepen die de cocaine konden dan wel zouden vervoeren en het opvangen dan wel begeleiden van personen die de cocaine van schepen moesten halen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie