Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uiterste precisie en draadloze muis van logitech

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persberichtLogitech

s Cordless Optical Mouse

Uiterste precisie en draadloze vrijheid voor een betaalbare prijs

Amersfoort 23 oktober 2001 -- Logitech (NASDAQ: LOGIY); (Zwitserland: LOGN, LOGZ), introduceert een nieuwe draadloze, optische muis: Cordless Optical Mouse. Het is een handige tweeknops-muis met een scrollwiel dat tevens dienst doet als derde muisknop. De Cordless Optical Mouse is uitgevoerd in een combinatie van metallic-blauw en zilvergrijs en heeft een doorschijnende onderkant. De knoppen hebben een geborsteld staal uiterlijk. De Cordless Optical Mouse is vanaf november te koop bij de bekende Logitech verkoopadressen en op www.logitech.com voor Hfl. 143,=/ EURO 64,95 (inclusief BTW).

Logitech was in maart van dit jaar de eerste leverancier die draadloze en optische techniek combineerde in één muis: Cordless MouseMan Optical. Nu, een half jaar na de introductie van deze zeer populaire muis heeft Logitech besloten een model uit te brengen voor zowel links -als rechtshandige gebruikers. De optische sensor werkt met 800 DPI, waardoor de muis veel preciezer is dan muizen met een mechanische bal. Deze hoge resolutie maakt het mogelijk om de cursor met één polsbeweging over het scherm te bewegen. Bij optische muizen met een lagere resolutie kan dit niet en moet men de hele arm bewegen, wat uiteraard minder comfortabel werkt.

Om de levensduur van de batterijen zo lang mogelijk te maken, heeft de Cordless Optical Mouse vier opties om energie te besparen tijdens het gebruik. Bovendien gaat de muis direct in slaapstand wanneer hij wordt opgetild. Verder maakt hij gebruik van smart illumination . Dit betekent dat de optische sensor meer licht gebruikt wanneer de muis op een donkere ondergrond beweegt en minder licht wanneer hij over een licht oppervlak wordt verplaatst. Door te variëren in lichtsterkte wordt dus aanmerkelijk minder energie verbruikt dan wanneer de optische sensor een constante lichtsterkte zou hebben.

De software informeert de gebruiker overigens wanneer de batterijspanning te laag is geworden en waarschuwt dus op tijd dat de batterijen moeten worden vervangen. Alle muizen van Logitech worden geleverd met MouseWare® software, waarin de innovatieve WebWheel" functie is ondergebracht die via een enkele muisklik direct toegang geeft tot de meest gebruikte Internet en e-mail functies. De ontvanger is geschikt voor aansluiting op USB of PS/2 en is geschikt voor Windows® 3.X, Windows 95 and 98, Windows 2000, Windows ME en Windows XP, evenals het besturingssysteem Macintosh 8.6 of hoger. Er wordt vijf jaar garantie op het product geboden.

Logitech

Logitech, opgericht in 1981, ontwerpt, fabriceert en distribueert human interface devices en ondersteunende software die mensen in staat stellen om Internet te verkennen en het bovendien mogelijk maken om effectiever te werken, spelen, leren en communiceren in de digitale wereld. Logitech s interface producten omvatten Internet Video camera s, aanwijsinstrumenten zoals (draadloze) muizen, toetsenborden en optische trackballs, multimedia speakers en interactieve gamesproducten als joysticks, gamepads en racesystemen.

Het operationele hoofdkantoor van Logitech bevindt zich in Silicon Valley, in Fremont, Californië terwijl regionale hoofdkantoren zijn gevestigd in Romanel, Zwitserland en in Hsinchu, Taiwan, R.O.C. Daarnaast heeft Logitech vestigingen in de belangrijkste steden van Noord-Amerika, Europa en Azië. Logitech is genoteerd aan de beurs in Zwitserland onder LOGN en LOGZ en in Noord-Amerika aan de NASDAQ onder LGOIY.

Lezersinformatie:

Nederland: + 31 (0)10-2438897

België (NL): + 32 (0)2-6268961

België: (FR): + 32 (0)2-6268963

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie