Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interoperabiliteit ULTRA320 SCSI-oplossingen Maxtor-Adaptec

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Maxtor en Adaptec gaan gezamenlijk interoperabele ULTRA320 SCSI-oplossingen leveren

Snelheid en betrouwbaarheid van Maxtor's Atlas 10K III en Adaptec's SCSI- en RAID-producten nog verder verbeterd met Ultra320 SCSI-interface

Milpitas, Californië (Verenigde Staten), 23 oktober 2001 - Maxtor Corporation, een toonaangevend leverancier van hard disk drives en oplossingen voor data-opslag, heeft bekend gemaakt dat het bedrijf samenwerkt met Adaptec, een van de grootste producenten van oplossingen voor datatoegang. De samenwerking is gericht op het realiseren van volledige interoperabiliteit tussen de Atlas(tm) 10K III SCSI-hard diskdrives van Maxtor en de Ultra320 SCSI- en RAID-controllers van Adaptec. Dit zal leiden tot de modernste data-opslagtoepassingen. Ultra320 is nieuwste SCSI-interface-technologie voor bedrijfsmatig gebruikte computers; de data-overdrachtssnelheid ervan is het dubbele van die van het Ultra160-interface. Ultra320 is terugwaarts compatibel met alle vroegere uitvoeringen van het SCSI-interface. De prestaties van Ultra320 maken dit type SCSI-interface ideaal geschikt voor grotere data-opslag-toepassingen, NAS, SAN en RAID. De opslagsystemen met Ultra320 zijn uitermate goed te gebruiken voor streaming video en audio. De Atlas 10K III Ultra320 is een 10.000-toeren SCSI harde schijfeenheid, die alle Ultra320-functies biedt, die als verplicht en optioneel gedefinieerd zijn in de voorlopige T10/SPI-4 rev.7-standaard. Het gaat bijvoorbeeld om adaptieve actieve filtering (AAF). De door Maxtor geboden AAF-optie verbetert de signaalintegriteit t.o.v. vorige uitvoeringen van SCSI-drives, doordat de technologie de drive zich laat aanpassen aan veranderde systeemconfiguraties en componenten. Tegelijkertijd wordt dan de signaalkwaliteit geoptimaliseerd, waardoor het aantal fouten vermindert en bus-efficiëntie en systeemprestaties toenemen. De Atlas 10K III-drives zijn leverbaar in uitvoeringen van 18GB, 36GB en 73GB, capaciteiten die in professionele omgevingen zich perfect lenen voor taken als streaming multimedia, zware netwerkservertoepassingen en in RAID-configuraties (voor hoge databescherming). De gemiddelde zoektijd van de drives is 4,5 ms en de dichtheid per schijf is de grootste ter wereld: 18GB.

Het hart van de Ultra320 SCSI-adapterkaart van Adaptec is de AIC-7902, een tweekanaals-ASIC (chip) met geïntegreerde ondersteuning voor hardware-mirroring. Door de unieke Gatling-technologie kan elk kanaal volledig onafhankelijk gebruikt worden.
Computer-fabrikanten hebben daardoor de vrijheid tegen lage kosten RAID op het moederbord te integreren of nul-kanaal-oplossingentoe te passen. Adaptec heeft daarnaast voorzien in voorwaartse compatibiliteitvan de AIC-7899W naar de AIC-7902; dit betekent dat er een makkelijk migratiepad is van Ultra160 naar Ultra320. Adaptec verwacht dan ook dat moederbordleveranciers snel zullen overstappen op Ultra320, doordat ze snel alle uitstaande, voor RAID voorbereide Adaptec-platforms zullen opwaarderen.
De Maxtor Atlas 10K III Ultra320 ondergaat momenteel de laatste fabriekstests en modellen voor kwalificatietests zullen vanaf november 2001 beschikbaar zijn. De drives zullen in aantallen verkrijgbaar zijn in het begin van 2002. Meer informatie over de Atlas 10K III is te vinden op de website www.maxtor.com. Proefmodellen van de Ultra320 SCSI-kaart van Adaptec worden op dit moment aan OEM-klanten uitgeleverd.

Adaptec
Adaptec Inc. ontwikkelt intelligente oplossingen met een hoge beschikbaarheidsgraad voor het betrouwbaar verplaatsen, beheren en beschermen van bedrijfskritische data en digitale inhoud. De data-opslag-hardware van Adaptec vindt toepassing in verkeersintensieve netwerken, servers, werkstations en bureaucomputers van de belangrijkste fabrikanten ter wereld. De producten worden bovendien via het distributiekanaal en OEM's verkocht aan Internet-aanbieders, andere bedrijven en consumenten. De aandelen van Adaptec maken deel uit van de S&P SmallCap 600 Index. Meer informatie is te vinden op www.adaptec.com.

Maxtor
Maxtor Corporation is op de wereldmarkt een van de voornaamste ontwikkelaars en leveranciers van oplossingen voor data-opslag. De onderneming heeft een breed leveringsprogramma van producten voor informatie-opslag in bureaucomputers, bij netwerktoepassingen, in krachtige, op Intel gebaseerde servers en in consumentenelektronica. Maxtor heeft zijn reputatie van marktleider waargemaakt, een reputatie gebaseerd op de consequente levering van hoogwaardige producten, service en klantondersteuning. Maxtor is een genoteerd fonds op de New Yorkse effectenbeurs (NYSE) onder de aanduiding MXO. Meer informatie is te vinden op de Maxtor-website: www.maxtor.com.

Opmerkingen
De naam Maxtor en het logo zijn geregistreerde handelsmerken van Maxtor Corporation. Atlas is een handels-merk van Maxtor Corporation. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

GB betekent 1 miljard bytes. De totale, netto beschikbare capaciteit is afhankelijk van het toegepaste besturingssysteem

Voorbehoud
In dit bericht voorkomende toekomstverwachtingen zijn deze onder normaal voorbehoud van onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene ontwikkelingen.

###

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met
PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: (annie_bernard@maxtor.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie