Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KreaDoe 2001: grootste en meest trendy hobbybeurs van Europa

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

JAARBEURS EXHIBITIONS

KreaDoe 2001: grootste en meest trendy hobbybeurs van Europa

Persbericht

Ref: 01.1N/KD Tel: 030-295.50.89 Utrecht, oktober 2001

KreaDoe 2001
Zes dagen creatief hobbyfeest in Jaarbeurs Utrecht

Van dinsdag 23 oktober tot en met zondag 28 oktober is Jaarbeurs Utrecht het Mekka voor hobbyisten. In meer dan 250 stands tonen winkeliers en uitgevers hun nieuwste materialen, boeken en tijdschriften op het gebied van creatieve vaardigheden voor hobby, tuin en interieur. Bezoekers kunnen in workshops eveneens alles leren over de nieuwste technieken. KreaDoe is hiermee het grootste, gezelligste en meest trendy hobby-evenement van Europa.

Boordevol Workshops
Tijdens KreaDoe zijn er talloze workshops te volgen. Onder professionele begeleiding kunnen de bezoekers porselein beschilderen, hout bewerken, textielverven, glasgraveren of tuindecoraties maken met servetten, klei, hout of stof. Daarnaast zijn er workshops in sjabloneren, pergamano, wilgentenen en mos, kralen, kruissteekborduren, keramiek en kaarten maken. Maar het decoreren van vazen of windlichten en de nieuwste kaarttechnieken ontbreken ook niet in het programma. Verder kan de creatieve hobbyist rekenen op veel inspirerende tips en zelfmaak-ideeën voor binnen- en buitenshuis.

Spectaculaire Modeshows
Tijdens KreaDoe vinden er, in samenwerking met Modevakschool Bella Hendriks uit Utrecht, voor het eerst spectaculaire shows en workshops plaats op zelfmaakmode gebied. In de shows staat het thema 'Bodywear om zelf te maken' centraal en omvat kleding voor dames, heren en kinderen. De shows zijn opgedeeld in diverse categorieën, waaronder sportkleding, badkleding, pyjama's, lingerie en casueal kleding. Van alles wat op de catwalk geshowd wordt, zijn de patronen, materialen en fournituren te koop tijdens KreaDoe. Aansluitend op de shows zijn er workshops, waar onder professionele begeleiding diverse sets gemaakt kunnen worden.

Stijlkamers: volop zelfmaak interieur ideeën
Er zijn op KreaDoe een zestal kamers ingericht. Hier zijn de trends voor interieur en groendecoraties te zien. Handige tips, eenvoudige decoratietechnieken en inspirerende voorbeelden staan hierbij centraal. Zo kun je hier zien hoe je grote woonkussens kunt decoreren met sjablonen in verschillende trendkleuren. Maar ook zijn er prachtige najaarstinten te bewonderen voor servies, vazen en interieur accessoires. Ook is er een serre neergezet waarin bloemen en riet centraal staan. Hangende manden, kransen en tafelstukken zijn er te bewonderen.

Guinness Book of Records Poging met Willem Alexander en Maxima In samenwerking met Kunstacademie te Wildt vindt er tijdens de beursdagen een uniek spektakel plaats in het schilder- en tekenpaviljoen. Er wordt een groots doek (80m2) opgehangen, waar bezoekers met de duim een verfafdruk kunnen zetten, dat resulteert in een gigantisch portret van Maxima en Willem Alexander. Het schilderij wordt als huwelijkscadeau aangeboden aan het paar en kan een vermelding in het Guinness Book of Records opleveren als minstens 25.000 bezoekers meehelpen.

Kinderpaviljoen Villa Hobbydoes
Tijdens KreaDoe is er deze keer veel te doen voor kinderen. In Villa Hobbydoes kunnen kinderen en ouders workshoppen, producten aanschaffen en veel ideeën opdoen. De kinderen kunnen hier tekenen, knippen en plakken en gratis aan diverse activiteiten deelnemen. Zoals treinbanen maken, zandkastelen bouwen, veters leren strikken, spelen met een waterbaan en er worden verhalen voorgelezen in een sfeervolle voorleeshoek. Verder is er een schaatsbaan van Holiday on Ice opgesteld, waar kinderen kunnen genieten van schaatsvoorstellingen.

KreaDoe Podium & Wedstrijd
Zoals ook dit jaar vinden er op het KreaDoe Podium vele demonstraties op hobbygebied plaats. Ook nu weer kan de bezoeker genieten van o.a. de laatste trends op het gebied van bloemschikken. Tevens vindt op dit podium zondag 28 oktober de uitreiking van de 'creatief voor Willem Alexander en Maxima' wedstrijd plaats. Afgelopen maanden heeft de organisatie via diverse tijdschriften opgeroepen om het mooiste zelfgemaakte huwelijksgeschenk voor het prinselijk paar toe te sturen. Genomineerde inzendingen van deze wedstrijden zijn op KreaDoe tentoongesteld.

KreaDoe 2001, dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Entreeprijs
f 17,50, 65+ kaart f 14,-. Kinderen tot 8 jaar onder begeleiding gratis. Voorverkoop via alle 116 ANWB winkels in Nederland. Bovendien ontvangt de bezoeker in de voorverkoop f 2,50 korting op de entreeprijs van f 17,50.

Neem voor meer info een gratis abonnement op KreaDoe Magazine. Boordevol info over KreaDoe, tips, trends, bijzondere hobbymaterialen en hun toepassingen. Stuur een kaart naar: KreaDoe Magazine, Postbus 8500, 3503 RM Utrecht.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie