Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatsbezoek koning en koningin van Spanje

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Staatsbezoek Koning en Koningin van Spanje

Staatsbezoek Koning en Koningin van Spanje

Van dinsdag 23 t/m donderdag 25 oktober brengen Hunne Majesteiten de Koning Juan Carlos en Koningin Sofía van Spanje een staatsbezoek aan Nederland, waarvan de eerste dag van het programma (23 oktober) in Amsterdam plaatsvindt.
Het programma in Amsterdam is als volgt:

Dinsdag 23 oktober
Ochtendprogramma
11.45 uur Aankomst van de Koning en Koningin van Spanje op Marine Vliegkamp Valkenburg.
Begroeting door H.M. de Koningin en Z.K.H. de Prins van Oranje, waarna een welkomstceremonie plaatsvindt (fotomoment). 12.50 uur Aankomst bij Koninklijk Paleis op de Dam (fotomoment). 13.30 uur Kranslegging bij het Nationaal Monument op de Dam (fotomoment).

Middagprogramma
16.20 uur Aankomst van de Koning en de Koningin bij het ING-gebouw, De Amsterdamse Poort 888, Amsterdam-Zuidoost, in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden en de heer Pieter van Vollenhoven. Het gezelschap wordt welkom geheten door de burgemeester van Amsterdam, de heer mr. M.J. Cohen, de voorzitter van het stadsdeel Zuidoost, mevrouw drs. J.H. Belliot, en de voorzitter van de raad van bestuur van de ING-bank, de heer mr. E. Kist (fotomoment). 16.30 uur Presentatie over het concept van de vernieuwing en de renovatie van de Bijlmermeer door mevrouw Belliot. 16.36 uur Presentatie over de stedelijke vernieuwing van de Bijlmermeer en de ArenA Boulevard aan de hand van een schaalmodel door de projectleider de heer prof.ir. P. de Bruijn. 16.43 uur Einde presentatie gevolgd door een fotomoment voor de pers. 16.45 uur Vertrek van de koninklijke gasten en hun gevolg voor een bustocht via de wijk Ganzenhoef en de ArenA Boulevard naar het Koninklijk Paleis op de Dam. Tijdens de bustocht geeft de heer dr. H. Saad uitleg over de sociaal-economische vernieuwing. De heer prof.ir. De Bruijn zal een toelichting geven op het Arena-gebied. 17.30 uur Aankomst bij Koninklijk Paleis.

Avondprogramma
19.40 uur Staatsiefoto Koninklijk Paleis.
20.30 uur Staatsbanket, aangeboden door H.M. de Koningin, in aanwezigheid van Z.K.H. de Prins van Oranje, mevrouw Máxima Zorreguieta, H.K.H. Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven.

Amsterdam, 18 oktober 2001

Rob Kaercher

^


-

© gemeente Amsterdam - 22-10-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie