Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66er Maarten Engwirda herbenoemd in Europese Rekenkamer

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Terug naar de voorpagina
Zoeken Adres, telefoon en email
De actualiteiten Onze standpunten Mensen maken D66 D66 in beeld en geluid Interactief met D66 Documenten en links Onze partijorganisatie De agenda van D66

Word Lid!

D66er Maarten Engwirda herbenoemd in Europese Rekenkamer

23/10/2001

Vandaag heeft het Europees Parlement Maarten Engwirda herbenoemd als lid van de Europese Rekenkamer. Deze instelling controleert of de Europese Instellingen hun geld wel op de juiste wijze uitgeven. Engwirda, die eerder fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer en partijvoorzitter was, kreeg met 465 stemmen meer steun van het Europees Parlement dan de andere negen rekenmeesters die vandaag zijn aangesteld.

D66-europarlementariër Lousewies van der Laan is vice-voorzitter van de begrotingscontrolecommissie van het Europees Parlement en was als zodanig nauw bij de benoemingen betrokken. Eerder moesten de kandidaat-auditors hun beleid verdedigen in deze commissie. Volgens Van der Laan dankt Engwirda zijn populariteit onder de volksvertegenwoordigers aan zijn openheid en directheid.

Van der Laan: Toen wij bij de Europese Rekenkamer, aandrongen op meer openheid en dan vooral op het met naam en toenaam noemen van landen en instellingen waar het misgaat met de financiën, kregen we aanvankelijk alleen steun van Engwirda. Hij valt ook in positieve zin op doordat hij vragen van parlementariërs heel direct en duidelijk beantwoord. Dat is niet in alle tradities even gebruikelijk. Aan de stemming van vandaag valt op te maken dat de europarlementariërs die openheid weten te waarderen.


---

Vorige pagina

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie