Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Test rijvaardigheid 50-plussers in Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Weer BROEM-dag voor
50-plussers in Zwijndrecht

Als u opnieuw rijexamen zou moeten afleggen, haalt u het dan weer? Het feit of u in de loop der jaren wel of niet betrokken bent geweest bij een verkeersongeval is in uw beleving bepalend voor het rapportcijfer dat u uzelf zou willen toedichten als het gaat om de rijvaardigheid. Durft u de test aan? Of wint u wel eens weten welke onderdelen van het autorijden door u niet meer volgens de huidige inzichten worden uitgevoerd? Dat kan op 23 oktober.

Rijvaardigheidstest
De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden organiseert op 23 oktober 2001 in Zwijndrecht een zogenoemde BROEM-dag. BROEM staat voor Breed overleg Ouderen en Mobiliteit en de BROEM-dag is een rijvaardigheidstest. Deze test is bedoeld als opfriscursus voor 50-plussers die nog actief autorijden. Deze actie wordt actief ondersteund door politie, Waterschappen, de Schoolbegeleidingsdiensten en 3VO (voorheen Veilig Verkeer Nederland).De BROEM-dag wordt gehouden in Zalencentrum De Vonkenberg, Stoop van Zwijndrechtstraat 2.

Tijdens de rijvaardigheidstest wordt aandacht besteed aan zowel de verkeerstheorie als de verkeerspraktijk. De nieuwe verkeersregels worden behandeld en ogen, oren en het reactievermogen worden getest en in uw eigen auto wordt een rijvaardigheidstest afgelegd.Een eventueel negatief resultaat van deze test heeft géén gevolgen voor uw rijbewijs. Na afloop van de rit krijgen de deelnemers een verslag met adviezen waarmee ze de ingeslopen fouten in hun rijstijl kunnen verbeteren. Aan het eind van de cursus ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname en een naslagboekje zodat ze één en ander nog eens rustig kunnen nalezen.

Deelname
Bent u ook benieuwd naar uw rijvaardigheid? Geef u dan op voor deze BROEM-dag. Neem hiervoor contact op met mevrouw Roctus, tel. (078) 693 11 87. De kosten voor deelname bedragen Fl. 30,- (EURO 13.61)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie