Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda sluit zich aan bij provinciale vervoers denktank

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

23-10-2001

Breda sluit zich aan bij provinciale vervoers denktank

De gemeente Breda gaat participeren in het zogenoemde Multimodaal Coördinatie en Adviescentrum (MCA). Deze Provinciale Stichting geldt als denktank die zich bezig houdt met het bevorderen van het vervoer over water in Brabant. Deelnemers aan de Stichting, die in 1998 gestart is, zijn de overheid, waaronder diverse grote Brabantse gemeenten en het bedrijfsleven. De gemeente Breda heeft zich voorlopig voor drie jaar aangemeld. Hiervoor is 60.000 gulden beschikbaar gesteld.

Het MCA stelt zich ten doel het vervoer over water, binnen, naar, door en vanuit Brabant te bevorderen. De reden van de gemeente Breda om te participeren is drieledig:
Allereerst sluiten de doelstellingen van het MCA goed aan bij het Bredase verkeers- en vervoersbeleid en het economisch beleid: daar waar alternatieven voor de weg kunnen worden geboden zijn deze van harte welkom. Daarnaast heeft de gemeente op dit moment concrete plannen voor een weg-water-terminal op de Krogten. Tot slot wil de gemeente Breda als Centrumstad, in een groter kader, haar steentje bijdragen aan een gezamenlijke aanpak van de vervoersproblemen in Brabant.

Breda, 23 oktober 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie