Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goedkeuring overname Cognis door Schroder Ventures

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/1467

Brussel, 23 oktober 2001

Commissie keurt de overname van Cognis, dochter van Henkel, door Schroder Ventures en Goldman Sachs goed

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gehecht aan de overname van het in Nederland gevestigde fijnchemicaliënbedrijf Cognis door de Britse participatiemaatschappij Schroder Ventures en de op wereldschaal opererende investeringsbank Goldman Sachs. Cognis is momenteel in handen van het Duitse chemicaliënbedrijf Henkel.

Cognis houdt zich bezig met oleochemicaliën, de zogenaamde verzorgingschemicaliën die worden gebruikt in huishoudartikelen, alsook met speciale organische chemicaliën, met name chemicaliën die door leerlooierijen worden gebruikt bij de lederbewerking.

De enige overlapping in de transactie betreft de sector lederchemicaliën waarin zowel Cognis als TFL, een Duitse onderneming die onder zeggenschap staat van Schroder Ventures, werkzaam zijn. Uit het onderzoek van de Commissie is evenwel gebleken dat de gecombineerde marktaandelen vrij bescheiden zullen blijven en dat sterke concurrenten, zoals BASF en Bayer, actief zijn in alle landen waar lederchemicaliën worden verkocht, waaronder Italië dat ongeveer de helft van de Europese afzet van lederchemicaliën voor zijn rekening neemt.

Gezien het bovenstaande heeft de Commissie besloten zich niet tegen de operatie te verzetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie