Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Medischestartpagina.nl en Ziekenhuis.nl

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Samenwerking Medischestartpagina.nl en Ziekenhuis.nl

HILVERSUM, 23-10-2001 -- Vanaf nu is het voor Nederlandse internetgebruikers een stuk eenvoudiger geworden om doelgericht hun weg te vinden in de overweldigende hoeveelheid medische informatie op het internet. In onderlinge samenwerking hebben MedischeStartpagina.nl en Ziekenhuis.nl een website opgezet die nu al 5.000 betrouwbare medische sites op een overzichtelijke manier ontsluit.

De afgelopen jaren is het zoeken naar websites rond een bepaald thema een stuk eenvoudiger geworden dankzij het beschikbaar komen van zogeheten startpagina's. Dit zijn lijsten met geselecteerde links, die na aanklikken direct toegang geven tot de gekozen website. Reden voor het succes van deze startpagina's: deskundige selectie, bundeling van sites rond een specifiek thema en een eenvoudig te onthouden internetadres.

Ook op medisch gebied komt er steeds meer informatie via het internet beschikbaar, maar daarmee wordt het ook steeds lastiger om te vinden wat je zoekt en de betrouwbaarheid van de geboden informatie te beoordelen. De meest recente schatting is dat er wereldwijd meer dan 100.000 websites zijn op het gebied van gezondheid.

Vanaf nu is het voor Nederlandse internetgebruikers een stuk eenvoudiger geworden om doelgericht hun weg te vinden in de overweldigende hoeveelheid medische informatie op het internet. In onderlinge samenwerking hebben MedischeStartpagina.nl en Ziekenhuis.nl een website opgezet die nu al 5.000 betrouwbare medische sites op een overzichtelijke manier ontsluit. De basis voor deze website is gelegd door de oprichter van MedischeStartpagina.nl, een arts die zich ten doel heeft gesteld medische informatie op internet op een heldere manier toegankelijk te maken voor zowel consumenten als medici.

De vernieuwde medische startpagina is zowel bereikbaar via www.medischestartpagina.nl en via de rubriek 'Medische links' van www.ziekenhuis.nl. De inhoud van beide sites is identiek, het verschil is dat de eerste een pure startpagina is (alleen links), terwijl de tweede is ingebed in de structuur van Ziekenhuis.nl (links verrijkt met achtergrondinformatie en interactieve diensten).

Iedere link is met zorg geselecteerd, door artsen beoordeeld en op heldere wijze gerubriceerd. De website wordt dagelijks up-to-date gehouden, en suggesties van bezoekers en medici worden na goedkeuring toegevoegd aan de database. Ook wordt er aandacht besteed aan de actualiteit, zo zijn er momenteel een aantal links te vinden die verwijzen naar recente artikelen over miltvuur.

MedischeStartpagina.nl en Ziekenhuis.nl hebben de afgelopen jaren een groot bereik opgebouwd onder een breed publiek, onder de bezoekers zijn zowel patiënten als zorgprofessionals te vinden. De verwachting is dat met vernieuwde diensten zoals de medische startpagina het gebruik en de waardering van de websites nog verder zullen toenemen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie