Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Melkert en Vliegenthart aan Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 23 oktober 2001

'Een duet van generaties'

Ad Melkert en Margo Vliegenthart bezoeken Noord-Holland

De Partij van de Arbeid vindt aandacht voor de positie van ouderen in onze samenleving van groot belang. Mensen leven steeds langer. Dit heeft belangrijke gevolgen. Veel ouderen willen mee kunnen blijven doen en een bijdrage blijven leveren aan de samenleving.

Daarom wil de PvdA dat iedereen mee kan blijven doen. Werken op latere leeftijd hoeft niet, maar moet wel mogelijk zijn. Oudere werknemers hebben daarom net zoveel recht op cursussen en bijscholing als hun jongere collega's. Mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in het huis en de buurt van hun keuze. Woningen moeten flexibel, levensloopbestendig en aanpasbaar gebouwd worden. De PvdA wil één gepaste zorgverzekering voor iedereen, waarbij meer aandacht is voor de patiënt en een goede kwaliteit en toegang gegarandeerd is. Meer huisartsen, meer verpleegkundigen, meer bedden in verpleeg- en verzorgingshuizen en meer voorzieningen voor thuiszorg. De AOW moet voor iedereen welvaartsvast zijn. De PvdA wil een blijvende koppeling tussen loonstijging en het AOW pensioen. Aan deze, en andere onderwerpen, besteedt de PvdA uitgebreid aandacht in de week met als motto 'een duet van generaties'. Dit is de tweede in een reeks van themaweken rond het concept verkiezingsprogramma van de PvdA in de aanloop naar het PvdA verkiezingscongres op 14 en 15 december.

De week begint op 29 oktober in Noord-Holland. Tijdens deze dag staan de aanpak van de wachtlijsten en de kwaliteit van zorg centraal. Fractievoorzitter Ad Melkert, staatssecretaris Margo Vliegenthart (VWS) en de kamerleden Annet van der Hoek en Gerrit Valk bezoeken verschillende zorgprojecten in Warmenhuizen, Alkmaar en Zaandijk.

Om 12.00 uur begint het bezoek van Ad Melkert en Margo Vliegenthart in woonzorgcomplex Angelapark, Pastoor Willemsestraat 2 te Warmenhuizen. Zij krijgen een rondleiding en een korte presentatie over het complex. Van 12.35 tot 13.30 uur vindt een rondetafel gesprek plaats met bewoners over het belang en de mogelijkheden voor ouderen om zolang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Om 14.15 uur arriveren Ad Melkert en Margo Vliegenthart bij de Houtduif, Reinaertlaan 31 te Alkmaar. Dit is het dagopvang project voor ouderen met de ziekte alzheimer. Tijdens een rondleiding, die tot 14.30 uur duurt, zal uitleg worden gegeven over het project, dat mensen in de gelegenheid stelt om langer in hun eigen omgeving te kunnen blijven wonen. Om 14.40 uur wordt het programma vervolgd met een rondetafelgesprek in het Univé zorgkantoor NHN, Rogier van der Weijdestraat 1 te Alkmaar, over de aanpak van de wachtlijsten verpleging en verzorging in de regio. Aan deze discussie, die tot 15.30 uur duurt, zal onder anderen worden deelgenomen door vertegenwoordigers van zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en van het regionaal indicatieorgaan (RIO).

Annet van der Hoek en Gerrit Valk zullen op hetzelfde moment een rondleiding door het complex en een ontmoeting met de ondernemingsraad van Evean Guisveld hebben. Evean Guisveld, G.Gershwinstraat 207 te Zaandijk, is een multifunctioneel verpleegtehuis met aanleunwoningen, een crèche en voorzieningen voor verstandelijk gehandicapten. Om 16.00 uur zullen ook Ad Melkert en Margo Vliegenthart zich bij het gezelschap vervoegen, waarna samen wordt deelgenomen aan een informeel huiskamergesprek met 20 ouderen. Er zal worden gesproken over de behoefte aan voorzieningen vanuit het perspectief van ouderen. Het programma wordt om 17.30 uur afgesloten.

Voor meer informatie: Marije Laffeber 070-3183691

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie