Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wolters Kluwer Europa kiest voor BEA WebLogic

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Amsterdam, 23 oktober 2001

Wolters Kluwer Europa kiest voor BEA WebLogic

BEA Systems (Nasdaq: BEAS) , één van de wereldmarktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software, kondigt vandaag aan dat het Wolters Kluwer cluster Legal, Tax & Business Europe BEA WebLogic heeft gekozen als het e-business platform voor al haar Europese Internet gerelateerde activiteiten. De implementatie in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk is inmiddels van start gegaan. Atos-Origin is hierbij geselecteerd als partner voor de exploitatie van het Europese Internetportaal van Wolters Kluwer. De investering in het BEA WebLogic E-Business Platform, de complete oplossing voor enterprise- en e-business toepassingen die zowel commerce-, portal-, integratie- als Webservices vereisen, past uitstekend in de Internetfocus strategie van Wolters Kluwer.

Wolters Kluwers' voornaamste doel van de inzet van BEA software is standaardisatie, waardoor zowel componenten als kennis optimaal hergebruikt kunnen worden. Een bijvoorbeeld in Duitsland ontwikkelde component, kan met de software eenvoudig in een ander land toegepast worden. De kosten van ontwikkeling kunnen hierdoor over meerdere toepassingsgebieden verspreid worden.

Ton Schoonderbeek, Chief Technology Officer van het cluster Legal, Tax & Business Europe van Wolters Kluwer : "LTB Europe heeft het BEA E-Business Platform gekozen op basis van de betrouwbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid die deze producten in het verleden bewezen hebben te leveren. Ook het feit dat deze software volledig standaard Java-based is, is van groot belang geweest bij onze beslissing." BEA Systems ziet de overeenkomst met Wolters Kluwer als een belangrijke ontwikkeling. De deal met Wolters Kluwer is voor BEA één van de eerste implementaties van het BEA WebLogic E-Business Platform bij een internationale aanbieder van informatiediensten van een dergelijke omvang.

"In de huidige zakelijke omgeving spelen e-business en Internet een steeds belangrijkere rol. Niet alleen 'pure players' worden hiermee geconfronteerd, maar ook andere ondernemingen. Met het BEA WebLogic E-Business Platform is Wolters Kluwer Legal, Tax & Business Europe verzekerd van een platform dat optimaal voorbereid is op alle vereisten die de snel veranderende e-business omgeving stelt. Wij zijn verheugd met de keuze van Wolters Kluwer, en trots op het vertrouwen dat de uitgeverij hiermee in BEA Systems uitspreekt", aldus René de Wit, managing director BEA Systems Benelux.


- EINDE BERICHT -

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer is een multinationale aanbieder van informatiediensten met een jaaromzet van circa EUR 3,7 miljard en ongeveer 19.000 medewerkers in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. De belangrijkste bedrijfsonderdelen zijn Legal, Tax & Business, International Health & Science en Education. Het aandeel Wolters Kluwer is genoteerd aan Euronext Amsterdam. De resultaten over 2001 zullen op 19 maart 2002 worden bekendgemaakt. www.wolterskluwer.com

Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 11.000 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 2,100 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 93 vestigingen in 34 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

Voor meer informatie:

Bertil Snel
BEA Systems Nederland B.V.
Marketing Manager Benelux
Tel. +31 (0)20-201.81.77
(snel@bea.com)

Paul Boeijen
Winkelman & van Hessen

+31 (0)70-416.16.16
(pboeijen@wenvh.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie