Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Buslijnen conneXXion Zoetermeer verbeterd

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Buslijnen conneXXion verbeterd

Met ingang van 2 september 2001 is voor de bussen van conneXXion een nieuwe dienstregeling ingegaan.
Deze dienstregeling is door het Stadsgewest Haaglanden vastgesteld. Het openbaar-vervoer-netwerk is daarmee verder verbeterd. De verbeteringen houden in dat de bustijden zijn aangepast. Daarnaast zijn er buslijnen toegevoegd. Ook zijn routes van bestaande lijnen aangepast. De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk deze informatie onder de aandacht te brengen. Daarom volgt hieronder per wijk of gebied een opsomming van de verbeteringen:

Oosterheem en Zoeterhage

Nieuwe lijn 75, vanaf Centrum West via Stadscentrum, Palenstein en Zoeterhage naar Oosterheem. Op maandag tot en met zaterdag tot circa 18.30 uur ieder half uur. 's Avonds en zondag ieder uur.

Palenstein

Naast de streeklijnen 165, 173 en 177 rijdt lijn 75 via de oude route van de stadsbussen (langs de Osijlaan en Van Diestlaan) naar Centrum West. Op maandag tot en met zaterdag tot circa 18.30 uur elk half uur. 's Avonds en zondag elk uur.

Noordhove
De tijdelijke omleidingsroute is omgezet in een definitieve route, waarbij lijn 70 'met de klok mee' in een ringlijn door Noordhove rijdt. Op maandag tot en met zaterdag tot circa 19.00 uur elk kwartier. 's Avonds en zondag elk half uur.

Station Zoetermeer Driemanspolder
De lijnen 71 en 72 hebben een iets langere rijtijd gekregen en zijn daardoor weer in staat om langs station Zoetermeer Driemanspolder (zuidzijde) te rijden. Op maandag tot en met zaterdag rijdt iedere lijn tot circa 19.00 uur elk half uur. 's Avonds en zondag elk uur.

De lijnen 42 en 73 vormen tezamen een goede verbinding tussen de stations Zoetermeer Driemanspolder (noordzijde) en Centrum West. Op maandag tot en met vrijdag tot circa 19.00 uur elk kwartier. 's Avonds, zaterdag en zondag elk half uur.

Meerzicht (Waterbuurt) en Driemanspolder (omgeving Boerhaavelaan) De lijnen 42 en 73 vormen tezamen een ideale verbinding met Centrum West. Op maandag tot en met vrijdag tot circa 19.00 uur elk kwartier. 's Avonds, zaterdag en zondag elk half uur.

Buytenpark (ook voor Leidschenveen en Forepark) Nieuwe lijn 42 tussen Zoetermeer en Leidschenveen - Forepark - Den Haag CS. Halte bij de Buytenparklaan voor het Buytenpark, Snowworld, begraafplaats en tuincentrum. Op maandag tot en met zondag, ook 's avonds, minimaal elk half uur.

Heel Zoetermeer (en zelfs tot 2 zones buiten Haaglanden) Voor al de gebieden waar geen of te weinig openbaar vervoer komt, is er de RegioTaxi. Deze deeltaxi brengt iedereen 7 dagen in de week van 06.00 tot 01.00 uur van en naar ieder gewenst adres binnen Haaglanden en onder voorwaarden tot 2 zones daarbuiten. Een pasje of registratie is niet nodig.

Informatie
Voor reisadvies op maat: OV-reisinformatie, 0900 - 9292 (105 ct. per minuut) of www.9292ov.nl
Voor een dienstregeling of vertrekstaat van de halte bij u in de buurt: www.connexxion.nl
Voor de regiotaxi: 0900 - 202 0511 of www.regiotaxi.haaglanden.nl
---

Gemeente Zoetermeer © Oktober 2001

Last update: 23 oktober 2001 (10.00)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie