Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ode ontvang steun voor integratie bladen

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bedrijfsfonds voor de Pers

Ode ontvang steun voor integratie bladen
23-okt-01
Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft besloten een aanvraag te honoreren van Ode Uitgeverij voor de ondersteuning van een project gericht op de integratie van de bladen Ode en Ode aan het werk. Het besluit houdt in dat een bedrag van ten hoogste 425.000,- ( 192.856,59) voor het project in de komende jaren in de vorm van een krediet beschikbaar wordt gesteld.
Ode is in 1995 ontstaan en afficheert zich als het jongste opinieweekblad van ons land. Ode verschijnt zes keer per jaar en hetzelfde geldt voor het zustertijdschrift Ode aan het werk. De gecombineerde oplage bedraagt 28.500. Ode en Ode aan het werk bevatten onderwerpen die aan de orde zijn in de maatschappelijke actualiteit en die van belang zijn voor de vormgeving van de toekomst van de samenleving. Om tot een winstgevende exploitatie te kunnen komen, heeft de uitgever het plan opgevat om de bladen Ode en Ode aan het werk samen te voegen tot een opinieblad dat tien keer per jaar verschijnt. Er is voor deze samenvoeging gekozen, omdat in de beleving van veel mensen leven en werken steeds meer samengaan. Verder ontvangt ruim 95 procent van de abonnees beide tijdschriften. De integratie gaat gepaard met wijzigingen van de vormgeving en het inhoudelijk format. Door meer aandacht te schenken aan de vormgeving kan, volgens de uitgever, de inhoudelijke boodschap toegankelijker en aantrekkelijker worden gemaakt. Om dit project te realiseren is aan het Bedrijfsfonds ondersteuning ter hoogte van 425.000,- gevraagd, onder meer voor een ondersteunende marketingcampagne en een verbetering van de website. Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 130 van de Mediawet, dat de mogelijkheid biedt financiële steun in de vorm van een krediet te verstrekken voor een eenmalige reorganisatie indien de continuïteit van een persorgaan in gevaar is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie