Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne foutparkeerders Capelle aan de IJssel succesvol

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Campagne tegen foutparkeerders succesvol

Politie gaat optreden tegen hardnekkige foutparkeerders

Op dinsdag 23 oktober startte de campagne tegen foutparkeerders. De heer P.F.J. van den Eijnden, wethouder Verkeer, ging samen met de heer ing. G. Spruijt, brandweercommandant van de Interregionale Brandweersamenwerking Oost, met een brandweerwagen de Dansen-, Opera-, en de Ervenbuurt (Schollevaar) in om gele en rode kaarten uit te delen aan eigenaren van voertuigen die de doorgang voor politie, brandweer en ambulance blokkeerden. Vijftien automobilisten ontvingen een gele kaart voor foutparkeren. Een rode kaart ging naar een automobilist in de Rondedans voor het totaal blokkeren van de weg. Ook de eigenaar van een caravan in de Orfeo kreeg een rode kaart. Zijn caravan stond zodanig op de openbare weg dat de brandweer er met geen mogelijkheid langs kon. Bij een echte brand zou dit een ernstige vertraging betekenen voor de brandweer met alle gevolgen van dien. Iedereen die de weg blokkeert brengt zijn buurtgenoten in gevaar. Wanneer elke seconde telt, kan deze vertraging leiden tot een onnodige uitbreiding van een brand en in het ergste geval zelfs slachtoffers tot gevolg hebben. Daarom gaat de politie in de wijken waar nu gecontroleerd is de komende weken extra letten op foutparkeerders en deze op de bon slingeren.

Herhaling blijkt succesvol
De campagne van vorige week is een herhaling van de campagne die eerder dit jaar werd gevoerd. Het blijkt dat de eerdere acties hebben geholpen. In de straten waar nu voor de tweede keer werd gecontroleerd, bleken geen autos de doorgang voor de brandweer te belemmeren. Ook namens de brandweer: complimenten voor deze automobilisten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie