Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diefstal gereedschap in Leeuwarden en Grou

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-10-2001
Politieberichten van 22/10 (13.00 uur) t/m 23/10 (07.00 uur)

Leeuwarden: dodelijke aanrijding
De vrouw, die maandagochtend bij een aanrijding op de Overijsselseweg dodelijk verongelukte was genaamd: Anita L.E. van Beek, oud 42 jaar, gewoond hebbende te Goutum. De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk.

Leeuwarden: diefstal gereedschap
Afgelopen weekend werd bij een in aanbouw zijnd pand aan de Orionweg bouw- en installatiemateriaal (snoeren/verlichting en een kabelkast) weggenomen. De goederen waren eigendom van een bedrijf uit Leeuwarden. De schade is niet bekend. Een medeweker van het bedrijf, een 53-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Grou: diefstal gereedschap
Het afgelopen weekend werden op een bouwterrein aan de Burstumerdyk twee containers opengebroken. Uit de containers werd elektrisch gereedschap weggenomen, dat eigendom was van een bedrijf uit Dokkum. Het schadebedrag is niet bekend. Een medewerker van het bedrijf, een 48-jarige inwoner van Ternaard, heeft aangifte gedaan.

Surhuisterveen: aanrijding
Maandag omstreeks 11.55 uur reed een bestuurster van een personenauto over de Warreboslaan, komende uit de richting Houtigehage en gaande in de richting Surhuisterveen. Het wegdek was besmeurd met olie en derhalve glad. Door het gladde wegdek raakte de bestuurster, een 36-jarige inwoonster van Harkema, in een slip en kwam met haar auto in de sloot naast de weg terecht. De bestuurster raakte niet gewond. Het desbetreffende wegvak werd afgezet en de brandweer heeft in samenwerking met Fryslân Milieu het wegdek weer schoongemaakt. Naar de veroorzaker van de vervuiling wordt een onderzoek ingesteld.

Oosterwolde: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 17.30 uur werd bij een supermarkt aan de Stationsstraat een winkeldiefstal gepleegd. Een 36-jarige inwoner van Zorgvlied nam uit de winkel een pak rundergehakt weg en verliet zonder te betalen de winkel. De verdachte werd door het personeel aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na te zijn gehoord, kreeg hij via Kort OM een boete van f 250.- opgelegd en daarna werd hij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: inbraak auto`s
Zondag tussen 14.45 en 21.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein van Maartenswoude aan de Overstesingel. Het rechter portierraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Terwispel, heeft aangifte gedaan.

Maandag tussen 17.30 en 17.50 uur werd wederom ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein van Maartenswoude. Een ruitje werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een cd weggenomen. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Assen, heeft aangifte gedaan.

Engelum: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 19.30 uur vond op de Sirtemawei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 44-jarige inwoonster van Beetgumermolen, nam de binnenbocht te kort en verloor vervolgens de macht over het stuur. Zij kwam met haar auto in de sloot naast de weg terecht. De bestuurster liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Een takelbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald.

Leeuwarden; inbraak winkel
Maandag tussen 20.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een winkel aan de Nieuwestad. Via verbreking van een bovenlicht was men het pand binnengekomen. In de winkel werden een aantal vitrines opengebroken en vernield. De in de vitrines aanwezige gouden sieraden en horloges werden weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend. Een medewerkster van de winkel, een 54-jarige inwoonster van Veenwouden, heeft aangifte gedaan.

Goenga: aanrijding met gewonden
Maandag omstreeks 20.30 uur vond op de Aldfeartsdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto had vermoedelijk te hard gereden en was daardoor uit de bocht gevlogen. De auto kwam op zijn kop in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Sneek en een inzittende, een 21-jarige inwoonster van Sneek, konden op eigen kracht, met een nat pak en onder de blauwe drek, de auto verlaten. De man liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op, terwijl de vrouw er met een gebroken elleboog afkwam. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Balk: inbraak woning
Maandag tussen 10.00 en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Mieden. De achterdeur werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werd geld weggenomen. De bewoonster, een 54-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.20 uur werd op de Aalsumerpoort een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Dokkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 275 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: lastige man
Dinsdag omstreeks 02.20 uur werd op de Weaze een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake belediging en bedreiging. Toen agenten in een politieauto over de Weaze reden, wilde de verdachte, die dronken was, dat de politiemensen hem thuis zouden brengen. Toen hierop niet werd ingegaan, werd de verdachte lastig en begon hij de agenten te bedreigen en te beledigen. De man werd hierop aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet. Hij werd overgebracht naar het bureau en werd ingesloten.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Dinsdag omstreeks 01.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Camstraburen. Door de aangeefster, een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd gezien dat een verdachte uit haar auto een aantal hengels wegnam en vervolgens een woning aan de Camstraburen binnenging. Het bleek dat de verdachte het portierslot aan de passagierszijde had vernield. De verdachte, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden werd in een woning aan de Camstraburen aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. De verdachte werd ingesloten. De weggenomen hengels werden teruggegeven aan de aangeefster.

Sneek: brandstichting
Dinsdag omstreeks 00.25 uur had de bewoonster van een woning aan de Waterkers naar het bureau gebeld dat zij haar dekbed in brand had gestoken. Ter plaatse bleek dat er rook uit de woning kwam. De brandweer heeft vervolgens de woning bestreden. In de woning werd niemand aangetroffen. Wel bleek dat op verschillende plaatsen in de woning brand was gesticht. De brandweer heeft het vuur geblust. De woning liep aanzienlijke schade op. Dinsdag omstreeks 01.55 uur werd de bewoonster van de woning, een 38-jarige vrouw, rijdend in haar auto aangetroffen op de Lisdodde. Zij bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 700 ug/l. De vrouw werd ingesloten.

Wolvega: autobrand
Dinsdag omstreeks 04.00 uur kwam er een melding binnen dat op het parkeerterrein bij het station aan de Stationsweg een auto in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat een Volkswagen Golf in lichterlaaie stond. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto was van een 42-jarige inwoner van Wolvega.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie