Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diefstal gereedschap in Leeuwarden en Grou

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-10-2001
Politieberichten van 22/10 (13.00 uur) t/m 23/10 (07.00 uur)

Leeuwarden: dodelijke aanrijding
De vrouw, die maandagochtend bij een aanrijding op de Overijsselseweg dodelijk verongelukte was genaamd: Anita L.E. van Beek, oud 42 jaar, gewoond hebbende te Goutum. De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk.

Leeuwarden: diefstal gereedschap
Afgelopen weekend werd bij een in aanbouw zijnd pand aan de Orionweg bouw- en installatiemateriaal (snoeren/verlichting en een kabelkast) weggenomen. De goederen waren eigendom van een bedrijf uit Leeuwarden. De schade is niet bekend. Een medeweker van het bedrijf, een 53-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Grou: diefstal gereedschap
Het afgelopen weekend werden op een bouwterrein aan de Burstumerdyk twee containers opengebroken. Uit de containers werd elektrisch gereedschap weggenomen, dat eigendom was van een bedrijf uit Dokkum. Het schadebedrag is niet bekend. Een medewerker van het bedrijf, een 48-jarige inwoner van Ternaard, heeft aangifte gedaan.

Surhuisterveen: aanrijding
Maandag omstreeks 11.55 uur reed een bestuurster van een personenauto over de Warreboslaan, komende uit de richting Houtigehage en gaande in de richting Surhuisterveen. Het wegdek was besmeurd met olie en derhalve glad. Door het gladde wegdek raakte de bestuurster, een 36-jarige inwoonster van Harkema, in een slip en kwam met haar auto in de sloot naast de weg terecht. De bestuurster raakte niet gewond. Het desbetreffende wegvak werd afgezet en de brandweer heeft in samenwerking met Fryslân Milieu het wegdek weer schoongemaakt. Naar de veroorzaker van de vervuiling wordt een onderzoek ingesteld.

Oosterwolde: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 17.30 uur werd bij een supermarkt aan de Stationsstraat een winkeldiefstal gepleegd. Een 36-jarige inwoner van Zorgvlied nam uit de winkel een pak rundergehakt weg en verliet zonder te betalen de winkel. De verdachte werd door het personeel aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na te zijn gehoord, kreeg hij via Kort OM een boete van f 250.- opgelegd en daarna werd hij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: inbraak auto`s
Zondag tussen 14.45 en 21.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein van Maartenswoude aan de Overstesingel. Het rechter portierraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Terwispel, heeft aangifte gedaan.

Maandag tussen 17.30 en 17.50 uur werd wederom ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein van Maartenswoude. Een ruitje werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een cd weggenomen. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Assen, heeft aangifte gedaan.

Engelum: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 19.30 uur vond op de Sirtemawei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 44-jarige inwoonster van Beetgumermolen, nam de binnenbocht te kort en verloor vervolgens de macht over het stuur. Zij kwam met haar auto in de sloot naast de weg terecht. De bestuurster liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Een takelbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald.

Leeuwarden; inbraak winkel
Maandag tussen 20.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een winkel aan de Nieuwestad. Via verbreking van een bovenlicht was men het pand binnengekomen. In de winkel werden een aantal vitrines opengebroken en vernield. De in de vitrines aanwezige gouden sieraden en horloges werden weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend. Een medewerkster van de winkel, een 54-jarige inwoonster van Veenwouden, heeft aangifte gedaan.

Goenga: aanrijding met gewonden
Maandag omstreeks 20.30 uur vond op de Aldfeartsdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto had vermoedelijk te hard gereden en was daardoor uit de bocht gevlogen. De auto kwam op zijn kop in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Sneek en een inzittende, een 21-jarige inwoonster van Sneek, konden op eigen kracht, met een nat pak en onder de blauwe drek, de auto verlaten. De man liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op, terwijl de vrouw er met een gebroken elleboog afkwam. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Balk: inbraak woning
Maandag tussen 10.00 en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Mieden. De achterdeur werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werd geld weggenomen. De bewoonster, een 54-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.20 uur werd op de Aalsumerpoort een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Dokkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 275 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: lastige man
Dinsdag omstreeks 02.20 uur werd op de Weaze een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake belediging en bedreiging. Toen agenten in een politieauto over de Weaze reden, wilde de verdachte, die dronken was, dat de politiemensen hem thuis zouden brengen. Toen hierop niet werd ingegaan, werd de verdachte lastig en begon hij de agenten te bedreigen en te beledigen. De man werd hierop aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet. Hij werd overgebracht naar het bureau en werd ingesloten.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Dinsdag omstreeks 01.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Camstraburen. Door de aangeefster, een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd gezien dat een verdachte uit haar auto een aantal hengels wegnam en vervolgens een woning aan de Camstraburen binnenging. Het bleek dat de verdachte het portierslot aan de passagierszijde had vernield. De verdachte, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden werd in een woning aan de Camstraburen aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. De verdachte werd ingesloten. De weggenomen hengels werden teruggegeven aan de aangeefster.

Sneek: brandstichting
Dinsdag omstreeks 00.25 uur had de bewoonster van een woning aan de Waterkers naar het bureau gebeld dat zij haar dekbed in brand had gestoken. Ter plaatse bleek dat er rook uit de woning kwam. De brandweer heeft vervolgens de woning bestreden. In de woning werd niemand aangetroffen. Wel bleek dat op verschillende plaatsen in de woning brand was gesticht. De brandweer heeft het vuur geblust. De woning liep aanzienlijke schade op. Dinsdag omstreeks 01.55 uur werd de bewoonster van de woning, een 38-jarige vrouw, rijdend in haar auto aangetroffen op de Lisdodde. Zij bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 700 ug/l. De vrouw werd ingesloten.

Wolvega: autobrand
Dinsdag omstreeks 04.00 uur kwam er een melding binnen dat op het parkeerterrein bij het station aan de Stationsweg een auto in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat een Volkswagen Golf in lichterlaaie stond. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto was van een 42-jarige inwoner van Wolvega.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...