Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aangestoken autobrand snel geblust in Lelystad

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: district Noord 23-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Weedplantage
LELYSTAD Na een melding maandagochtend van een woning op de Kempenaar waarin gaskranen openstonden, ging de politie ter plaatse. Binnen rook de politie gas en weed. Ze troffen een 42-jarige Lelystedeling aan. Deze is aangehouden. De gaskranen zijn dichtgedraaid en een vijftigtal weedplanten en bijhorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij ingesloten is. Ook de hoofdbewoner een 31-jarige vrouw is in het kader van de Opiumwet aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Snelheid
ENS Een surveillerende agent zag maandagmiddag een automobilist met een hoge snelheid over de Ramsweg rijden. Na meetcorrectie werd een snelheid van 106 km/u gemeten (maximum toegestane snelheid is daar 50 km/u). De 47-jarige automobilist uit Meppel is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding
TOLLEBEEK Maandagochtend vond een aanrijding plaats op de Zuidwesterringweg waarbij een 18-jarige Urker gewond raakte (letsel onbekend). De 18-jarige reed in noordelijke richting over de Staartweg. Tijdens het afslaan in de Zuidwesterringweg verloor hij vermoedelijk het macht over het stuur en botste frontaal op een tegenligger. De 20-jarige bestuurder van de tractor kwam met de schrik vrij. De 18-jarige is per GGD-ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis.

LELYSTAD Een 68-jarige vrouw uit Lelystad raakte maandagavond op de Schoener gewond bij een aanrijding. Zij is met breuken per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Volgens haar verklaring was ze haar hond aan het uitlaten, toen een nog onbekende automobilist hard de parkeerplaats op kwam rijden, keerde en bij het wegrijden tegen de vrouw aanreed. De politie verzoekt de bestuurder zich op het politiebureau te Lelystad te melden.

Brand
LELYSTAD De politie kreeg maandagnacht een melding van een auto die op de Kempen in brand stond. Een nog onbekende persoon had vermoedelijk de auto in brand geprobeerd te steken, maar de 47-jarige aangever uit Lelystad had snel ingegrepen en bluste zelf de brand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie