Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unisys en Viisage Technology verbeteren beveiliging

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Unisys en Viisage Technology introduceren identificatieoplossingen voor verbeterde beveiliging

Schiphol-Rijk, 23 oktober 2001 - Het gezicht is een uniek kenmerk van een persoon. Unisys en Viisage Technology hebben een wereldwijd samenwerkingsverband gesloten om op basis van gezichtherkenningstechnologie de oplossingen voor persoonlijke identificatie uit te breiden. Unisys gaat het gezichtherkenningssyteem en andere technologieën van Viisage onder andere integreren in haar oplossingen voor de sectoren overheid, transport en financiële services. Hiermee worden end-to-end-oplossingen geboden en kunnen gebruikers nauwkeurige en betrouwbare identificatiemogelijkheden bouwen voor een verbeterde beveiliging.

Dit samenwerkingsverband brengt aanvullende technologieën en services samen. Viisage ontwikkelde gezichtherkenningsapplicaties voor het gevangeniswezen en organisaties op het gebied van sociale dienstverlening en ordehandhaving. Unisys heeft vanaf 1994 een uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van biometrische en persoonlijke identificatie voor zowel nationale ID-kaarten, overheid en militaire toegang, kiezerregistratie, sociale verzekeringen/gezondheidszorg en rijbewijzen als voor procedures op luchthavens en luchtvaartmaatschappijen.

"Door het gezichtherkenningssyteem van Viisage te integreren in Unisys-oplossingen, kunnen we een complete end-to-end-oplossing bieden", zegt Tom Colatosti, President en CEO Viisage Technology. "Unisys is een vooraanstaande aanbieder van oplossingen voor de overheid en andere sectoren. Op basis van dit samenwerkingsverband kunnen ze een toegevoegde waarde bieden aan hun klanten."

"Onze positie als aanbieder van beveiligings- en persoonlijke identificatieoplossingen wordt versterkt door de samenwerking met Viisage. Dit omdat het bedrijf een vooraanstaande partij is op het gebied van gezichtherkenningstechnologieën", zegt Ton van Setten, Directeur Public Sector Unisys Nederland. "Door de integratie met bestandssystemen en databases die worden gebruikt door rechtbanken en ordehandhavinginstellingen in de wereld, ondersteunt deze technologie het justitiële onderzoek."

Viisage biedt een uitgebreide reeks gezichtherkenningsproducten. FaceEXPLORER is een krachtig en schaalbaar beeld- en analyse-databaseproduct om identiteitsfraude tegen te gaan. Dit product is geïmplementeerd in het grootste gezichtherkenningssysteem met meer dan acht miljoen identiteiten. FaceFINDER, geprezen voor de verwerkingssnelheid, is het meest geïmplementeerde surveillance- en identificatiesysteem, geïnstalleerd in meer dan 80 casino's wereldwijd en wordt tevens gebruikt om de beveiliging van grote sportevenementen te verbeteren. FaceNET biedt een veilige authenticatie voor PC-, internet en e-commerce-verbindingen. FacePIN biedt een passende privé-verificatie voor point-of-sale-transacties als pinopnames. FacePASS is een praktische beveiligingsoplossing voor een sleutelloze toegang tot beveiligde faciliteiten als kantoren, studentenhuizen en overheidsgebouwen. FaceTOOLS is een Software Developers Kit waarmee softwareleveranciers klant- en markttoepassingen kunnen ontwikkelen en op maat maken.

Viisage Technology
Viisage Technology is marktleider in de biometrische gezichtherkenningstechnologie en identificatiesystemen en -oplossingen die het gemak voor de gebruiker vergroten, beveiliging verbeteren en de persoonlijke privacy beschermen. De gepatenteerde, nauwkeurige en kosteneffectieve gezichtherkenningstechnologie van Viisage, oorspronkelijk ontwikkeld bij MIT, staat bekend om de ongeëvenaarde prestaties. Hiertoe behoren de snelheid in real-time-toepassingen, de schaalbaarheid voor het beheer van grote image-databases en systeemintegratie voor complete gebruikersoplossingen. Viisage biedt een uitgebreide reeks gezichtherkenningsoplossingen. Daarnaast levert Viisage jaarlijks meer dan 25 miljoen digitale identificatiedocumenten via 1500 systemen in de Verenigde Staten, verdeeld over 1200 locaties in 15 staten. Deze worden gebruikt door overheidsinstanties voor rijbewijzen, kaarten voor sociale verzekeringen en identiteitskaarten voor opsporingsambtenaren.

Unisys
Unisys is een aanbieder van e-business-oplossingen. De medewerkers ondersteunen klanten in 100 landen bij de inzet van informatietechnologie om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de interneteconomie en uitdagingen het hoofd te bieden. De mensen van Unisys integreren en leveren oplossingen, services, platforms en netwerkinfrastructuren die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen in dit nieuwe tijdperk. Unisys biedt een compleet portfolio van e-@ction-oplossingen voor e-business, gebaseerd op haar expertise op het gebied van oplossingen voor verticale industrieën, netwerkservices, outsourcing, systeemintegratie en merkonafhankelijk onderhoud. Daarnaast levert Unisys enterprise-class servers en de gerelateerde technologieën. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren, waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, publishing en overheid.

Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Schiphol-Rijk. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: www.unisys.com of www.unisys.nl. Beleggersinformatie is te vinden op www.unisys.com/investor.

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
e-mail: (erwin.zijlstra@nl.unisys.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie