Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Xerox en Siemens op markt hoogvolume printen

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


s
Den Haag, oktober 2001
SBS

Persinformatie l Persinformatie l Persinformatie

Xerox en Siemens Business Services bepalen nieuwe richting in de hoogvolume printmarkt.

Xerox en Siemens Business Services (SBS) gaan voortaan gezamenlijk op de markt treden voor hoogvolume continuous feed printers. Met het naar elkaar toe groeien van ICT en documentprocessen is er in deze markt een verandering waar te nemen. Ook in de hoogvolume printmarkt zullen print technologieën steeds gebruikelijker worden. Xerox en SBS bieden samen zowel kennis van de totale productieketen en tevens de juiste software en dienstenverlening. Ze verwachten een sterke speler te worden op deze markt.

Volgens Jon Stroes, directeur van SBS worstelen veel Nederlandse organisaties op dit moment met de gedachte om hun documentprocessen af te stemmen en te integreren met hun ICT processen. "Vaak wordt veel te lang stilgestaan bij bijvoorbeeld de technische aspecten van het printen. De integratie van het documentproces in de totale organisatie wordt onderschat en eveneens het daarbij komende belang van databeheer en management. De kennis en innovatieve kracht van Xerox op het gebied van documentprocessen maakt hen een ideale partner in de verbreding van onze services".

Een geïntegreerde aanpak maakt van de combinatie Xerox en Siemens Business Services een sterke nieuwe speler. De Xerox CF 350 en de CF 500 continuous feed printers en aanverwante software oplossingen zullen in combinatie met de service uitgevoerd door Siemens Business Services optimalisatie van het totale ICT en productieproces van de klant centraal stellen.

Ook Cees van Doorn, directeur van Xerox Nederland, verwacht veel van de samenwerking: "Siemens Business Services is voor ons de beste partij om klanten snel van de meest optimale oplossing te voorzien, juist op het gebied van complexere projecten, waar kennis van data en ICT-processen steeds belangrijker wordt. De concrete kennis van Siemens op het gebied van ICT, infrastructuren en softwareoplossingen als SAP, Oracle, Siebel is voor ons zeer bruikbaar. Samen met onze eigen afdeling XISS (Xerox Integrated Software Solutions) vormen wij een ijzersterk nieuw blok in de documentmarkt."

Siemens Business Services
Siemens Business Services (SBS) is één van de toonaangevende ICT service en solutionproviders. Met haar uitgebreide know-how en specifieke sectorkennis biedt SBS diensten en oplossingen aan uit één hand - van consulting, ontwikkelen, integreren en implementeren van (nieuwe) geautomatiseerde bedrijfsprocessen tot het beheren van ICT infrastructuren. In het boekjaar 2000 (30 september), behaalde SBS een omzet van EUR 5,8 miljard. SBS heeft wereldwijd 33.500 employees in dienst. Meer informatie over SBS treft u aan op: www.siemens.nl/sbs en/of www.sbs.siemens.com

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als full color en steunkleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen.

Informatie voor de redactie:
Siemens Nederland Persvoorlichting: André van Schoonderwoerd Tel: 070 - 333 2272 mobiel: 06 - 53 407 417 fax: 070 - 333 23 68 e-mail: (andre.schoonderwoerd@siemens.nl)
zie ook: www.siemens.nl/persinfo

Xerox: Maurits Aalders 020-6563333
(maurits.aalders@nld.xerox.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie