Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijfde Rotterdam Film Course

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

International Film Festival Rotterdam
PERSBERICHT

3 oktober 2001

27 universiteiten en hogescholen doen mee aan de Rotterdam Film Course Truffauts 'Tirez sur le pianiste' aangekocht door Filmmuseum

Aan de Rotterdam Film Course, die tussen woensdag 24 oktober en woensdag 19 december 2001 in twaalf steden wordt georganiseerd door het International Film Festival Rotterdam, doen ditmaal zeventwintig universiteiten en hogescholen mee. De 5e Rotterdam Film Course richt zich op studenten in het hoger onderwijs, maar staat ook open voor andere belangstellenden.

Bijzonder is dat naar aanleiding van het selecteren van Truffauts nouvelle vague-gangsterfilm Tirez sur le pianiste (1960) voor de Rotterdam Film Course, het Filmmuseum heeft besloten deze film aan te kopen en vanaf januari 2002 op te nemen in hun klassieker-reeks. Hierdoor is Tirez sur le pianiste weer sinds lange tijd beschikbaar voor vertoning in de Nederlandse filmtheaters. De overige twee films in deze Rotterdam Film Course zijn Surviving Desire (1991), een 'American Indie' van Hal Hartley en VPRO Tiger Award 2000-winnaar Suzhou River (2000) van de Chinese regisseur Lou Ye.

De Rotterdam Film Course wil deelnemers op een prettige en leerzame manier kennis laten maken met kunstzinnige en vernieuwende cinema. Dit jaar heeft de Rotterdam Film Course het motto 'EGO, ik film dus ik ben' meegekregen. Via aandacht voor de Franse nouvelle vague, de American Indies en de recente 'digital new wave' geeft de cursus in woord en beeld uitleg over de opkomst en ontwikkeling van de auteurscinema. Het International Film Festival Rotterdam is in hoge mate gewijd aan alle verschijningsvormen van deze manier van en visie op filmmaken. Cursisten bekijken, na een inleiding door filmdocenten, drie films. Uitgebreide achtergrondinformatie is te vinden in de bijbehorende reader; links naar websites en een online forum zijn te vinden op de website www.filmfestivalrotterdam.com.


Deelname levert bij sommige instellingen studiepunten op. Deelnemende studenten kunnen tegen gereduceerde prijs een festivalpas voor het komende International Film Festival Rotterdam (23 januari tot en met 3 februari 2002) kopen. De aanmelding en betaling van het cursusgeld (¤ 15,- / f 33,-) voor studenten via contactpersonen aan de eigen onderwijsinstelling is inmiddels geopend. Overige belangstellenden kunnen zich aanmelden via de filmtheaters vanaf een week voor de cursusdag. Alle informatie over de Rotterdam Film Course is te vinden op de website van het IFFR (www.filmfestivalrotterdam.com) en in brochures die verkrijgbaar zijn bij de deelnemende onderwijsinstellingen en filmtheaters.
De Rotterdam Film Course wordt gegeven in:
Amsterdam (wo 24/10, Filmtheater Rialto), Tilburg (wo 31/10 en do 1/11, Filmtheater Louis), Eindhoven (vr 2/11, Plaza Futura), Nijmegen (wo 7/11, LUX), Breda (di 13/11, Chassé Cinema), Utrecht (ma 19/11, Filmtheater 't Hoogt), Rotterdam (do 22/11, Theater Lantaren/Venster), Maastricht (wo 28/11, Filmtheater Lumière), Rotterdam (ma 3/12, Theater Lantaren/Venster), Den Haag (di 4/12, Haags Filmhuis), Enschede (wo 12/12, Concordia Cinema), Groningen (vr 14/12, Filmcentrum Poelestraat), Deventer (za 15/12, Filmhuis de Keizer), Rotterdam (wo 19/12, Theater Lantaren/Venster).


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Persinformatie/foto's:
International Film Festival Rotterdam, Bert-Jan Zoet, tel 010 890 90 90, email (press@filmfestivalrotterdam.com)


---
Message created at: Wed, 3 Oct 2001 16:42:15 +0200 Message sent by: (press@filmfestivalrotterdam.com)
Message served by: Filmfestivalrotterdam.com, the Netherlands
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie