Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interbeton verwerft opdracht kunstmestfabriek in Qatar

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Bron: Hollandsche Beton Groep
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

24 oktober 2001

Interbeton verwerft opdracht uitbreiding kunstmestfabriek in Qatar

Rijswijk - Interbeton bv - de groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, die buiten West-Europa bouwprojecten realiseert - heeft opdracht verworven voor de verlenging van een steiger en de aanleg van een koelwaterinstallatie voor de kunstmestfabriek Qatar Fertiliser Company in de havenstad Mesaieed, circa veertig kilometer ten zuiden van Doha. De opdrachtsom bedraagt ruim ¬ 22 miljoen.

In opdracht van QAFCO realiseert de Duitse onderneming Krupp Uhde een nieuwe kunstmest-productielijn . Interbeton verzorgt ontwerp en bouw van de waterbouwkundige werken. Het betreft de verlenging van een steiger voor de overslag van ammoniak en ureum in tankers tot 45.000 DWT. Tevens realiseert Interbeton een zeewater-inlaat, pompstation en een koelwater-uitlaat, noodzakelijk voor het koelsysteem van de nieuwe productielijn.

Interbeton heeft in 1996 succesvol de waterbouwkundige werken voor de uitbreiding QAFCO III uitgevoerd. Evenals toen het geval was, zal Delta Marine Consultants bv - het waterbouwkundig ingenieursbureau van HBG - voor QAFCO IV ontwerp en engineering verzorgen.

Interbeton start in februari 2002 met de bouw. De uitvoeringsperiode bedraagt veertien maanden.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, 070 3722121.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie