Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KvK Utrecht tegen dwingend karakter Waterlinie

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kamer van Koophandel Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Utrecht

KvK Utrecht tegen dwingend karakter Waterlinie

De Utrechtse Kamer van Koophandel heeft grote bezwaren tegen het dwingende karakter van het beleidskader van de Provincie Utrecht en Het Bestuur Regio Utrecht over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Eenzijdig de cultuurhistorische waarde van het gebied boven alles stellen, kan volgens de KvK niet de bedoeling zijn. Ook het op voorhand trekken van groene contouren om het totale gebied van de waterlinie wijst de KvK af.

De KvK hecht grote waarde aan de maatschappelijke betekenis en toeristische functie van de Nieuwe Hollandse waterlinie. Dat blijkt onder andere uit de deelname van de KvK aan de nationale klankbordgroep. Volgens de KvK kan een sectornota als deze echter niet aangeven welke ontwikkelingen wel en niet zijn toegestaan. Ook de cultuurhistorische sector, hoe belangrijk ook, zal zo af en toe water bij de wijn moeten doen. Bijvoorbeeld in de actuele discussie over bedrijfsterrein het Klooster in Nieuwegein. Voor de regio Utrecht is het van groot belang dat dit bedrijfsterrein (inclusief haven) snel wordt aangelegd.

De KvK stelt voor om nader te bezien welke onderdelen van de waterlinie onaantastbaar zijn en moeten blijven, en welke onderdelen - onder nader vast te stellen voorwaarden - voor herontwikkeling in aanmerking kunnen komen. De resultaten van deze systematiek kunnen dan in het nieuwe streekplan worden opgenomen. De KvK is bereid hierin een actieve rol te spelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie