Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie KUN: Hypnose en conversiestoornis

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de tweede helft van oktober 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Plaats van de academische plechtigheid: KUN -Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00. De wetenschapsagenda is tevens op internet te raadplegen: www.kun.nl , rubriek nieuws * agenda

Woe 24-10-2001 Hypnose en conversiestoornis
15:30 uur Mw. drs.
F.C. Moene (Sociale Wetenschappen)
Titel proefschrift:
Hypnosis and conversion disorder:

assessment and treatment issues
Promotores:
Prof. dr. C.A.L. Hoogduin

Prof. dr. Ph. Spinhoven (UL)

Prof. dr. R. van Dyck (VUA)
Handelseditie:
Cure & Care Uitgeverij, Zeist . Tel: (030) 691 2650

De conversiestoornis, ook wel 'conversiehysterie' genoemd, is een psychiatrische stoornis. Deze uit zich in de vorm van lichamelijke functiestoornissen zoals verlammingen, loopstoornissen, pseudo-epileptische aanvallen of zintuiglijke stoornissen als doofheid of blindheid. Mw. drs. F.C. Moene onderzocht de effectiviteit van hypnose in twee gecontroleerde klinische onderzoeken. Uit de resultaten bleek dat hypnose een effectieve behandeling voor de conversiestoornis kan zijn. Als toegevoegde behandeling in een meer omvattend behandelprogramma leidt hypnose echter niet tot éxtra verbetering.

Mw. drs. F.C. Moene was van 1988 tot en met 1998 als psycholoog verbonden aan het Algemeen Psychiatrisch ziekenhuis De Grote Rivieren en van 1999 tot heden aan De Grote Rivieren, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, Zuid-Holland zuidoost, alwaar zij zich bezig houdt met patiëntenzorg en opleidingsactiviteiten. Email: (moene@knoware.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie