Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geldrop gebruikt bladkorven voor opvangen herfstbladeren

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldrop
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 24 oktober 2001

Elke maandag
LEDIGING BLADKORVEN

Omdat de bladeren op sommige plaatsen al beginnen af te vallen, is de gemeente gestart met het uitzetten van, in totaal, 100 bladkorven. Deze bladkorven zullen iedere maandag worden geledigd. Mocht er, tijdens een vorstperiode extra veel blad vallen dan wordt er een extra ledigingsronde ingelast.

Vorig jaar is, bij wijze van proef, een 20-tal bladkorven uitgezet op locaties waar veel bomen staan in gemeentelijke plantsoenen. Deze bladcontainers bleken een onontbeerlijke hulp te zijn bij het doeltreffend verzamelen van bladeren. In wijken met veel openbaar groen, nemen bewoners vaak zelf het opruimen van `openbaar bladafval' ter hand. De bladkorven vormen dan een welkome hulp.

Elke week, op maandag, worden de bladkorven geledigd. U hoeft hiervoor niet naar de gemeente te bellen. In de geplande route zijn alle korven meegenomen. Mocht er, door een vorstperiode, ineens veel blad afvallen, dan wordt er een extra inzamelronde ingelast.

ALLEEN VOOR BLAD
Misschien ten overvloede maar: bladkorven zijn bedoeld voor blad! Indien er andere soorten afval gedumpt worden in de korven zijn wij genoodzaakt de korven weer te verwijderen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan kunt u terecht bij de heer W. Walravens van de afdeling Gemeentewerken. Hij is tijdens de kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893969.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie