Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: aanwijzingen erfelijke factoren lymfeklierkanker

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Wereldwijde aanwijzingen erfelijke factoren lymfeklierkanker

Verschillende vormen van kanker komen in verschillende frequentie voor in verschillende delen van de wereld. Onderzoekster Suat Cheng Peh stelt vast dat een aantal vormen van lymfeklierkanker in zeer verschillende frequenties vookomen bij de Chinese, Maleise en Indiase bevolkingsgroepen van Maleisië. Dit betekent dat erfelijke factoren van invloed zijn op het ontwikkelen van kanker. De ziekte van Hodgkin blijkt vaker voor te komen bij Indiase patiënten, terwijl lymfomen van zogeheten 'natural killer (NK) cellen' vooral voorkomen bij Chinezen; ook bij Chinezen buiten Maleisië: in China zelf, Hong Kong, Taiwan en Singapore. Het Epstein-Barr-virus ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie