Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brand in kelderbox Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey 13.40 uur) Woensdag 24 oktober 2001

Kerkrade; brand kelderbox

Afgelopen dinsdagavond omstreeks 22.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Jonkerbergstraat in Kerkrade. Bleek dat er brand was ontstaan in een kelderbox welke gepaard ging met een flinke rookontwikkeling in de keldergangen en entreehal van het woningcomplex. De brandweer heeft de kelderboxbrand geblust. Enkele andere / belendende kelderboxen hebben eveneens enige brandschade en rookschade opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de kelderboxbrand.

Landgraaf; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Hoofdstraat in Landgraaf betrapte afgelopen dinsdagmorgen een 31-jarige man uit Brunssum bij diefstal van shag, drank en zuivelwaren. Die werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte die bij de politie bekend is voor eerder soortgelijk gepleegde delicten werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 19.15 uur vond een aanrijding plaats op de Hereweg in Landgraaf. Een 19-jarige automobilist uit Landgraaf botste bij het linksafslaan (in de richting Belvauer) met zijn auto tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door 19-jarige automobilist uit Kerkrade. Die laatstgenoemde autobestuurder raakte samen met een mede-inzittende 18-jarige jongevrouw uit Landgraaf gewond (aard/ernst letsels onbekend). Zij werden overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen waar ze ter observatie werden opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Simpelveld; dure scheermesjes
De politie heeft een 33-jarige man uit Geleen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van driehonderd gulden. Personeel van een winkel aan de Kloosterstraat in Simpelveld betrapte de Gelener afgelopen dinsdagmiddag bij diefstal van scheermesjes. Die werden teruggegeven aan de winkelier. De Gelener heeft de boete meteen betaald.

Gulpen; inbraak
Bewoners van een woning aan de Burg. Van Rijckevorselstraat in Gulpen ontdekten bij thuiskomst afgelopen dinsdagmiddag dat was ingebroken. Inbrekers zijn die dinsdagmiddag door verbreking van de voordeur het pand binnengedrongen en hebben een stereo-installatie gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie