Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zicht op nieuwe impuls voor het Nederlands Congres Centrum

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-10-24: Zicht op nieuwe impuls voor het Nederlands Congres Centrum

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag heeft twee biedingen op het Nederlands Congres Centrum (NCC) beoordeeld en is tot de slotsom gekomen dat het bod van projectontwikkelaar Tramell Crow Nederland Property Projects (TCN PP) de voorkeur geniet. In het plan van TCN PP staat de internationale congresfunctie centraal, daaromheen zijn hoogwaardige voorzieningen om deze functie te versterken.

Gedacht wordt aan internationale kantoorruimtes, kleinschalige kantoren voor media, non-profit organisaties, horeca, winkels en tijdelijke paviljoens voor tentoonstellingen, verbonden aan congressen en grootschalige culturele evenementen. Het voorstel behelst in feite een integrale ontwikkeling van het gebied als internationaal ontmoetingsgebied, het zogenoemde World Forum The Hague. Dit concept sluit goed aan bij de ambities van de stad Den Haag als internationale stad van vrede en recht en de potenties van dit gebied. Om het plan te kunnen realiseren is wel een aantal forse ingrepen noodzakelijk. Dit betreft onder meer sloop van de Statenhal, herontwikkeling van het hoofdgebouw en het opnieuw inrichten van de openbare ruimte. TCN PP neemt een gedeelte van het huidige personeel over op basis van een sociaal plan.

De financiële situatie van het NCC baart de gemeente al geruime tijd zorgen. Gezien het belang van het congrescentrum voor de stad heeft de gemeente het NCC al diverse keren financieel ondersteund. Zo zegde zij deze zomer 11 miljoen gulden toe voor achterstallig onderhoud aan het gebouw. De gemeente rondt de onderhandelingen met TCN PP de komende tijd af. Uitgangspunt hierbij is een voor de gemeente budgettair neutraal resultaat. Dit is mede afhankelijk van het te ontwikkelen kantooroppervlak en de uitkomsten van het boekenonderzoek.

24 oktober 2001

last update: 24 oktober 2001 ;pag.: 9098; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie