Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opfriscursus rijbewijshouders in gemeente Weerselo

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Weerselo
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weerselo


OPFRISCURSUS RIJBEWIJSHOUDERS

Velen van u bezitten reeds meer dan 30 jaar een rijbewijs. Het verkeer in zijn algemeenheid en de verkeersregels in het bijzonder, zijn in die tijd veel veranderd. Wie heeft indertijd geleerd wat een woonerf is of een mini-rotonde? Wat zijn de gevolgen van de invoering van de maatregel "Voorrang voor bestuurders van rechts" nu precies?? En welke regels gelden er op de ook in Denekamp reeds aanwezige rode fietsstroken? De afdeling Denekamp van 3VO (voormalig Veilig Verkeer Nederland), probeert door middel van een opfriscursus rijbewijshouders van 50 jaar en ouder in de gelegenheid te stellen hun kennis van de verkeersregels en - borden weer op peilte brengen. Naast de theoretische opfrissing zal ook aan de praktische rijvaardigheid aandacht worden besteed. 3VO organiseert deze cursus in samenwerking met de gemeente, de Stichting Welzijn Ouderen, de GGD, Hofland Optiek en enkele regionale rijschoolhouders. Gelet op het succes van deze opfriscursus in de voorgaande jaren start er binnenkort opnieuw een cursus in Denekamp. De cursus bestaat uit een viertal theorie-avonden welke worden gegeven in café-restaurant "De Klep" aan de Lange Voor in Denekamp (voormalig Marktzicht). De viertheorielessen duren circa 1,5 uur, waarin met behulp van een theorieboek en dia's de kennis van de verkeersregels wordt getoetst. Ze staan gepland op donderdag 8, 15, 22 en 29 november en duren van 19:30 tot 21:00 uur. De praktijkrit staat gepland voor zaterdag 8 december.
Verder bestaat de cursus uit een gehoortest (tijdens praktijkdag) en een ogentest.
De praktijkrit wordt gereden in uw eigen auto, onder toezicht van een bevoegd instructeur.
Indien U dat wenst kan er ook in de auto van de instructeur worden afgereden. De praktijkrit duurt ongeveer een uur, waarbij inbegrepen is een persoonlijk gesprek met de instructeur. Tijdens dit gesprek krijgt u te horen hoe één en ander is verlopen. Na beëindiging van de cursus ontvangt u een certificaat van deelneming. De praktijkritten vertrekken vanaf de gemeentewerf aan de Hanzeweg. De opfriscursus moet worden gezien als een "bijspijkercursus". Er staat niets op het spel, ook uw rijbewijs niet. Voor deelname wordt van de cursisten een eigen bijdrage van fl 35.00 gevraagd. Hierbij is de gehele cursus inbegrepen inclusief een naslagwerk voor 50-plus automobilisten. Bij de theorie-avonden is een kop koffie inbegrepen. Eventuele overige consumpties zijn voor eigen rekening. De prijs voor de opfriscursus is zo laag door subsidies van gemeente en provincie. Het maximale aantal deelnemers is gesteld op 40. Gezien het grote aantal cursisten in de voorgaande jaren wordt U geadviseerd zo spoedig mogelijk opgave te doen bij H. Damink (tel 352593), H. Lammers (tel 854252) of mevr. J. Bolhaar (tel. 351580) van VVN (3VO) afdeling Denekamp.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie