Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Projectteam Zorgboerderijen provincie Utrecht helpt vragers

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
1003442400

Zorg op maat staat voorop
Projectteam Zorgboerderijen helpt vragers

De provincie Utrecht heeft onlangs een projectteam Zorgboerderijen opgericht dat de opdracht heeft een brug te slaan tussen de landbouwsector en de zorgsector. Zorgboerderijen zijn agrarische bedrijven, die zorg of begeleiding bieden aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking. Het projectteam werkt tevens aan een provinciaal netwerk van agrariërs, zorgvragers en -aanbieders en financiers. Verder kunnen verschillende belangengroepen met vragen over zorgboerderijen en voor advies bij dit projectteam terecht: mensen die op een zorgboerderij willen werken, agrariërs die een zorgtaak op zich willen nemen, zorginstellingen en intermediairs. Het projectteam begeleidt daarnaast het proces van de oprichting van een zorgboerderij. De oprichting van het projectteam is een voortvloeisel uit het project Zorgboerderijen, dat de provincie een half jaar geleden is gestart.

Gedeputeerde Staten vinden het belangrijk dat in de provincie Utrecht mensen met een lichamelijke, psychische, of verstandelijke beperking diverse mogelijkheden hebben om de dag zinvol in te vullen en/of te leren werken. Zorgboerderijen blijken binnen deze context een zeer leerzame en prettige omgeving te zijn. Ook blijkt dat vele agrariërs interesse hebben in het opvangen van mensen met een arbeidshandicap. Het project omvat het opbouwen van een provinciaal netwerk en het daadwerkelijk realiseren van een aantal landbouw-zorgcombinaties (zorgboerderijen) in de provincie Utrecht. Met het opbouwen van een netwerk wordt bestaande expertise op het gebied van landbouw en zorg op provinciaal niveau gebundeld. Langzaamaan ontstaat een unieke samenwerking ontstaan tussen de zorg- en agrarische sector.

Zorgvuldigheid
Het uitgangspunt van de provincie is dat de zorgvrager altijd op een goede kwaliteit van zorg of begeleiding moet kunnen rekenen. Het is belangrijk dat initiatiefnemers goed geholpen worden bij het opzetten van een zorgboerderij en precies weten wat er allemaal voor nodig is. Het Projectteam kan de initiatiefnemers volledig informeren en ondersteunen, maar kijkt ook naar de slagingskans van het initiatief. Het is belangrijk dat het bedrijf ook voor de lange termijn bestaanszekerheid heeft en de financiële zaken goed geregeld zijn. Het projectteam screent op de slagingskans en overlegt in alle eerlijkheid met de ondernemers. Het is de bedoeling dat daarmee mislukkingen worden voorkomen. Het team bestaat uit een projectcordinator, een adviseur op het gebied van zorg, een adviseur op het gebied van landbouw (GLTO) en een deskundige, zowel op het gebied van landbouw als zorg. Het projectteam werkt onder verantwoordelijkheid van de provincie.

De provincie Utrecht streeft naar de oprichting van drie zorgboerderijen per jaar en stelt daarvoor jaarlijks een budget van 180.000 gulden beschikbaar, waarvan een deel wordt ingezet om ondernemers en zorginstellingen te ondersteunen in het oprichten van een zorgboerderij.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Evelien ten Bosch, 030 - 258 2493 of per e-mail: Evelien.ten.bosch@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie