Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-10-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 24 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Sappemeer: dronken automobilist maakt brokken
In de Kleinemeersterstraat in Sappemeer heeft de politie dinsdagavond een 48-jarige man en een 50-jarige man, beiden uit Hoogezand aangehouden. Beide worden verdacht van rijden onder invloed. De politie trof beide mannen aan terwijl de 50-jarige verdachte optrad als bestuurder van een auto die, in verband met een lege tank, werd geduwd door de 48-jarige verdachte samen met een derde man. De derde man bleek later de eigenaar van de auto te zijn. De politie was op zoek naar de auto nadat getuigen hadden gezien dat met de auto schade was toegebracht aan drie aan de Knipper in Sappemeer geparkeerde autos. Beide aangehouden mannen werden naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat de man die auto bestuurde, terwijl die geduwd werd, onder invloed verkeerde. Bij hem werd 2.3 promille alcohol gemeten. De man krijgt proces-verbaal voor het besturen van een auto onder invloed van alcoholhoudende drank. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Tevens kwam bij het politieonderzoek vast te staan dat de 48-jarige verdachte als bestuurder van de auto optrad toen daarmee op de Knipper tegen de drie geparkeerde autos werd gebotst. Deze man is niet in het bezit van een rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed van alcohol te verkeren. Bij hem werd 1.8 promille alcohol gemeten. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding. Beide verdachte krijgen tevens proces-verbaal voor het rijden met een auto die niet verzekerd en APK gekeurd is. Voor deze feiten wordt ook tegen de derde man, de eigenaar van de auto, proces-verbaal opgemaakt. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Kropswolde: gewonde bij ongeval
Een 37-jarige man uit Zuidlaren is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Woldweg in Kropswolde. De auto van het slachtoffer werd van achteren aangereden door de wagen van een 64-jarige man uit Kropswolde nadat die zelf was aangereden door een bestelauto, bestuurd door een 55-jarige man uit Hoogezand. Die zag de voor hem remmende autos te laat en kon niet meer tijdig stoppen. Het slachtoffer liep rug- en knieletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Het kentekenbewijs van zijn auto en dat van de auto van de man uit Kropswolde zijn door de politie ingenomen in verband met de zware schade die de wagens bij de aanrijding hebben opgelopen. De autos zijn door een berger afgevoerd.

Scheemda: doorrijder aangehouden na gebruik pepperspray In de Kloosterlaan in Winschoten heeft de politie dinsdagavond een 27-jarige man uit de plaats aangehouden. De man wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding die hij had veroorzaakt op de Oude Rijksweg in Scheemda. Hij reed daar met zijn auto tegen een aantal betonblokken van een de verkeersgeleiding. Na even te zijn gestopt reed de man door. De politie trof de wagen even later rijdend aan. De auto werd op dat moment bestuurd door de vader van de verdachte die, nadat hij van zijn zoon had gehoord dat hij een aanrijding had gehad, onderweg was om de schade te regelen. Zoon was inmiddels thuis. Daar werd hij door de politie aangetroffen. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, was erg agressief en weigerde mee naar het bureau te gaan. Ook wilde de man de agenten te lijf maar kon door de inmiddels weer thuis gekomen vader worden tegengehouden. Om de vader de kans te geven zijn zoon te kalmeren trok de politie zich korte tijd terug. Daarbij zag de verdachte kans de woning uit te vluchten, maar kon kort daarop in de tuin van de buren worden aangehouden. Hij verzette zich opnieuw tegen de aanhouding en kon pas nadat de politie gebruik had gemaakt van pepperspray worden overmeesterd. De man weigerde medewerking aan de blaasproef en de ademanalyse. Hij is ter ontnuchtering en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Ter Apel: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Heemstraat in Ter Apel is dinsdagmorgen een 74-jarige vrouw uit Emmen gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto in de richting van de Stationstraat en kreeg op de kruising van die weg met de Heemstraat geen voorrang van een 50-jarige automobilist uit Ter Apel. Er volgde een botsing waarbij de vrouw borst- en beenletsel opliep. Ze werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto raakte zwaar beschadigd en werd, net als de wagen van de Ter Apeler, afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Tolbert: ongeval met letsel
Een 44-jarige vrouw uit de gemeente Marum is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Mensumaweg in Tolbert. De vrouw reed in haar auto en kreeg op de kruising met de Noorderweg geen voorrang van een 57-jarige automobilist uit de gemeente Grootegast. Er ontstond een botsing tengevolge waarvan het slachtoffer met haar auto in een sloot belandde. Ze liep aangezichtsletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Haar auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Groningen: winkeldief op de fiets ervandoor
Een 28-jarige man uit Groningen ging dinsdagochtend na de diefstal van drie spijkerbroeken bij een kledingwinkel in de Herestraat er op de fiets vandoor. Aanvankelijk werd hij tegen gehouden door twee werkneemsters van de zaak. De gewaarschuwde politie trof de man aan in de Bruine Ruiterstraat waar hij ten val was gekomen. Hij bekende de diefstal en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: automobiliste met drank op veroorzaakt aanrijding P de WA Scholtenstraat veroorzaakte een 26-jarige automobiliste uit Groningen dinsdagochtend een aanrijding. Zij reed tegen een auto op die doorschoof tegen een andere auto. Direct na de aanrijding reed de Groningse door. Haar kenteken werd genoteerd en de vrouw werd bij haar woning aangehouden. Zij bleek zwaar onder invloed en blies vier keer de toegestane hoeveelheid van 0.5 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Drent beledigt agenten
Een 44-jarige man uit Zuidlaren werd dinsdagavond in de Oosterstraat aangehouden voor belediging van twee agenten. De man maakte, zonder direct aanwijsbare reden, een beledigend handgebaar naar de surveillerende agenten. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: inbreker school opgepakt
Op aanwijzingen van een getuige kon de politie dinsdagnacht een 20-jarige Stadjer aanhouden voor inbraak in een school aan de Heinsiusstraat. De man trapte een ruit van een voordeur van de school in en bemerkte toen hij binnen was dat het alarm af ging. Hij werd buiten de school aangehouden en bekende de inbraak.

Groningen: poging beroving
Dinsdagavond werd een 44-jarige vrouw uit Groningen belaagd op de Albrondaheerd door een nog onbekende man die haar bedreigde met een mes. De vrouw had geld gepind en werd van achteren belaagd. Zij verzette zich en trok daarbij de aandacht van passerende getuigen. Toen deze dichterbij kwam ging de overvaller er zonder buit lopend vandoor. De hevig geschrokken vrouw liep een verwonding aan haar hand op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: automobilist tegen lantaarnpaal
Op de Trompsingel vloog een 35-jarige Groninger automobilist dinsdagavond uit de bocht en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De auto liep zware schade op en de bestuurder werd met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vader ontvoert kind
Een 50-jarige man uit Siddeburen is dinsdag aangehouden voor bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De man had dinsdagochtend zijn 2-jarig zoontje weggenomen bij een kinderdagverblijf in de stad. De 36-jarige moeder uit Groningen deed aangifte bij de politie en de man werd in overleg met justitie aangehouden. Het echtpaar ligt in echtscheiding en er zijn al langer problemen rond het kind. Het jongetje is herenigd met de moeder en zitten op een opvangadres.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...