Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan International plant hulp voor Afghaanse vluchtelingen

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

1083 BA Amsterdam

CBF-Keur


---

Plan International plant hulp voor Afghaanse vluchtelingen

De dreigende humanitaire crisis in Afghanistan, dwingt vele Afghanen naar Pakistan te vluchten ondanks de gesloten grenzen. Foster Parents Plan/PLAN International is erop voorbereid in Pakistan 5000 mensen op te vangen.

Van onze Plan-medewerkers in Pakistan ontvingen wij de volgende informatie:

Het is nog steeds onrustig in Pakistan. Er zijn veel rellen en 15 oktober hebben religieuze partijen de bevolking opgeroepen tot een staking. De bevolking heeft hier ten dele gehoor aan gegeven. In de programmagebieden van Plan-Pakistan is de rust inmiddels weer teruggekeerd.

Alhoewel exacte cijfers van het aantal vluchtelingen uit Afghanistan niet voor handen zijn wordt het aantal geschat op 170.000. Verwacht wordt dat het aantal in de komende weken zal stijgen tot 1,5 miljoen. De Pakistaanse overheid is, in samenwerking met de betrokken ontwikkelingsorganisaties, bezig om de plaats voor vluchtelingenkampen en andere benodigdheden te bepalen.

Plan Pakistan werkt met kinderen en hun gemeenschappen in het Mansehra gebied in de North Western Frontier Province en de Chakwal en Vehary districten in de Punjab Province. Geen van de Foster Parent-kinderen en hun families zijn op dit moment getroffen door de recente gebeurtenissen.

Hoewel Plan International geen noodhulporganisatie is, is er veel ervaring met langetermijn ontwikkelingswerk in landen die door rampen als deze zijn getroffen. We kunnen en willen de behoeften van deze mensen die vluchten op zoek naar voedsel, veiligheid en onderdak niet negeren.

In verband met de snel naderende winter bereid Plan International zich voor om vluchtelingen in de North Western Frontier Province van Pakistan op te vangen. Verder zal Plan International de lokale bevolking in de gebieden waar we reeds werkzaam zijn, zowel tijdens deze humanitaire crisis als ook daarna ondersteunen.

Plan-International verwacht indien nodig 5000 mensen op te kunnen vangen. We zullen:

* Voorzien in gezondheidszorg, gericht op moeders en hun kinderen. Om tegemoet te komen aan de behoeften van schoon water en hygiëne worden noodwatervoorzieningen gebouwd.

* Ieder gezin voorzien in hulpgoederen van warme kleding, beddengoed en kookstellen.

* Recreatie en educatie centra opzetten waar kinderen kunnen spelen en leren. De ervaring met ons werk in andere landen die te kampen hebben (gehad) met rampen, zoals El Salvador en Orissa, leert dat dit een succesvolle manier is om kinderen te helpen bij hun traumaverwerking.

Voor meer informatie kunt u bellen met Foster Parents Plan Nederland 020 549 5555

last updated: 24/10/01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie