Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.05 uur
Gewapende overval

IJSSELSTEIN Op dinsdag 23 oktober is een winkel door een jongeman overvallen. Personeel werd daarbij met een mes bedreigd.

Rond zeven uur in de avond bedreigde een jongeman een caissière van de Edah aan de Schuttersgracht met een mes en maakte een vooralsnog onbekend geldbedrag buit. Daarna rende hij de winkel uit en verdween in de richting van de Molen. Het ging om een 18-19-jarige jongeman met een licht getinte huidskleur, ± 1.70 meter en hij droeg een blauw petje.

Direct werd door de politie een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond, maar de dader werd niet meer aangetroffen. Door de recherche wordt een onderzoek ingesteld. De politie roept getuigen en klanten die zich ten tijde van de overval in de winkel bevonden op contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Politiezorg blijft gegarandeerd in Vianen

In de Eerste Kamer werd 16 oktober goedkeuring gehecht aan een wetswijziging waardoor de gemeente Vianen per 1 januari 2002 bestuurlijk zal gaan behoren bij de provincie Utrecht en de rechterlijke organisatie onder het arrondissement Utrecht. De politiezorg van de gemeente Vianen met de dorpskernen Hagestein, Everdingen en Zijderveld gaat vanaf die datum over naar de Politie Regio Utrecht en wordt uitgevoerd door het politiedistrict Lekstroom.

De overgang van de gemeente Vianen naar de provincie Utrecht heeft geen gevolgen voor de politiezorg. Het heeft met name gevolgen voor de uitvoering daarvan binnen de genoemde gemeente.

Om de uitvoering geleidelijk over te laten gaan van de Politie Regio Zuid-Holland zuid naar de Politie Regio Utrecht werken beide regios gedurende het jaar 2002 nauw samen op het grondgebied van Vianen. Een stuurgroep begeleidt het proces en ziet er op toe dat de politiële overgang op een juiste bestuurlijke wijze wordt ingebed. Deze stuurgroep bestaat uit de burgemeester van de gemeente Vianen, mevrouw drs. D.A.M Koreman, de districtschef van de Politie Regio Zuid-Holland zuid, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, mevrouw G. Dijksman, de districtschef van de Politie Regio Utrecht, district Lekstroom, de heer mr. A.D. Heil en een vertegenwoordiging van het Openbaar Ministerie.

Per 1 oktober 2001 is de heer C. van Zutphen benoemd tot projectleider en tevens beoogd wijkchef. De heer Van Zutphen was hiervoor wijkchef van politie in Houten. In zijn vervanging is reeds voorzien, zodat hij zich sinds 1 oktober volledig met het project kan bezighouden.

Na de overgangsfase voert de politie van het district Lekstroom de gehele politiezorg uit in de gemeente Vianen.

Voor bewoners en bedrijven binnen de gemeente Vianen verandert er niets in de kwalitatieve politiezorg ten aanzien van de bereik-/beschikbaarheid van de politie. Bij dringende c.q. spoedeisende situaties kan men de politie waarschuwen via telefoonnummer 1-1-2 en voor alle niet-dringende politiezaken is de politie bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie