Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Valse bommelding
24-10-2001. Maandagavond is een 33-jarige man aangehouden na een valse bommelding op het Leidseplein. De man, werknemer van een beveiligingsbedrijf, heeft bekend op 9 oktober 2001 een bommelding te hebben gedaan. De man is ingesloten.

Op 9 oktober kwam er een telefonische bommelding binnen bij een bedrijf gevestigd op het Leidseplein. Er werd geen bom aangetroffen in het bedrijf. Uit onderzoek kwam een werknemer van een beveiligingsbedrijf als verdachte naar voren. Hij had naar een personeelslid van het bedrijf, waar hij zelf als beveiliger werkte, telefonisch doorgegeven dat er binnen een uur een bom zou afgaan.
---

Op heterdaad betrapt
24-10-2001. Dinsdagavond hield de politie een 23-jarige man aan die op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in een woning aan de Burmanstraat. De man is ingesloten en de recherche onderzoekt de zaak. Omwonenden hoorden gestommel en waarschuwden de politie. Die overliep de inbreker, die er via de binnentuinen vandoor ging. Er volgde een achtervolging door verschillende tuinen. Uiteindelijk drong de verdachte via een keuken een woning binnen en verliet ging via de voordeur weer weg. Daar werd hij door de politie aangehouden. Bij zijn fouillering vond men een verboden mes en een busje traangas.


---


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie