Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Invoering Gehandicaptenparkeer-kaart gemeente Bellingwedde

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bellingwedde
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bellingwedde

GEHANDICAPTENPARKEERKAART
(VOORHEEN INVALIDENPARKEERKAART)

Vanaf 1 oktober 2001 is er in plaats van de zogenaamde invalidenparkeerkaart de Gehandicaptenparkeer-kaart ingevoerd. Deze kaart heeft een uniform Europees model en kan in de landen van de gehele Europese gemeenschap worden gebruikt. De kaart is maximaal 5 jaar geldig. Er zijn nu 3 soorten kaarten: een bestuurderskaart, een passagierskaart en een instellingenkaart.

De aanvraag (eerste afgifte of verlenging) moet worden gedaan via een bij de gemeente verkrijgbaar aanvraagformulier. Het aanvraagformulier dient door de aanvrager te worden gezonden naar de GGD. Na een eventuele keuring stuurt de GGD het aanvraagformulier met een advies naar de gemeente. Bij een positief advies wordt er een Gehandicaptenparkeerkaart verstrekt, bij een negatief advies krijgt u een afwijzing. Bij het afhalen van de Gehandicaptenparkeerkaart dient u 2 recente pasfoto's mee te nemen en dient u nog de gemeentelijke leges te betalen.

Voor de houders van een Invalidenparkeerkaart (dus verstrekt voor 1 oktober 2001) geldt: deze mag nog worden gebruikt in Nederland totdat de geldigheidsduur is verlopen. Maar, met name voor gehandicapten die, al dan niet regelmatig, in het buitenland verblijven, kan het wenselijk zijn om de Invalidenparkeerkaart om te wisselen voor een Gehandicaptenparkeerkaart. Houders van een Invalidenparkeer-kaarten die in aanmerking willen komen voor een Gehandicapten-parkeerkaart met een nieuwe geldigheidsduur, dienen in beginsel opnieuw gekeurd te worden. Zij moeten voldoen aan de nieuwe criteria. Wanneer de te verstrekken nieuwe kaart dezelfde geldigheidsduur heeft als de eerder verstrekte invalidenparkeerkaart is er geen keuring vereist (wel t.z.t. bij verlenging).

Wilt u voor de omwisseling 2 pasfoto's (gezicht recht van voren genomen) meenemen? De gemeentelijke leges voor 2001 bedraagt f 8,90 ( 4, 03).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie