Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen gebruiksrechten Franse onbemande spionagevliegtuigjes

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Vragen over gebruiksrechten Franse onbemande spionagevliegtuigjes

Tweede Kamerlid Agnes van Ardenne-van der Hoeven heeft minister Frank de Grave (Defensie) schriftelijke vragen gesteld over de gebruiksrechten op Franse onbemande spionagevliegtuigjes.

Dit naar aanleiding van het bericht in de Volkskrant van 24 oktober dat Nederland ongeveer honder miljoen gulden gaat investeren in de gebruiksrechten op Franse onbemande spionagevliegtuigjes. Van Ardenne wil onder meer weten onder welke voorwaarden Nederland gebruik zal mogen maken van deze toestellen.

Hierna staan alle vragen die Agnes van Ardenne heeft gesteld.


1. Klopt het bericht in de Volkskrant van 24 oktober jl. dat Nederland ongeveer honderd miljoen gulden gaat investeren in gebruiksrechten op Franse onbemande spionagevliegtuigjes (UAV's)?


2. Onder welke voorwaarden zal Nederland gebruik mogen maken van deze toestellen? Acht de Minister dit voldoende?


3. Op welke gronden heeft de Minister van Defensie besloten tot deze afspraken over te gaan? Heeft de Minister besloten nu al af te zien van de aanschaf van UAV's?


4. Wat betekent het afsluiten van deze overeenkomst voor aanschaf van UAV's die volgens planning voor de periode 2007 - 2011 voorzien zijn?


5. Is het de Minister bekend dat binnen NAVO-verband een aanzienlijk capaciteitsprobleem bestaat op het gebied van inlichtingenvergaring? Waarom is niet overgegaan tot zelfstandige aanschaf van de UAV's?


6. In de defensiebegroting 2002 staat dat de behoeftestelling (A brief) in 2002 aangeboden zal worden aan de Kamer. Waarom is de Minister nu al overgegaan tot deze overeenkomst met de Fransen?


7. Is de Minister bereid om de aanschaf van de UAV's naar voren te halen? Zo nee, waarom niet?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie