Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe studentenportal gestart Scriptieprijs.nl

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuwe studentenportal gestart

· Scriptieprijs.nl structureert scriptieprijsmarkt
Amsterdam, 24 oktober 2001 ­ De nieuwe studentenportal Scriptieprijs.nl is gestart om een bijdrage te leveren aan het behoud en het bevorderen van de kwaliteit van de informatie uit scripties. De Website Scriptieprijs.nl (www.scriptieprijs.nl) is een platform voor de wisselwerking tussen eindejaarsstudenten en de sectoren waarover zij scripties schrijven.

Elk jaar weer sluiten tienduizenden WO en HBO studenten hun studie af met het schrijven van een afstudeerscriptie. Deze scripties hebben veel uiteenlopende onderwerpen en bevatten een schat aan kwalitatieve en wetenschappelijke informatie. Deze informatie is zeer interessant voor het bedrijfsleven en voor andere sectoren. Dit gegeven heeft geleid tot het ontstaan van het initiatief Scriptieprijs.nl.

Initiatiefnemer, management en adviesbureau Expanding Visions uit Baarn, wil door middel van het uitloven van prijzen voor de beste scripties een bijdrage leveren aan het behoud en het bevorderen van de kwaliteit van de informatie uit de scripties. Daarnaast wil zij het grote aanbod van scriptieprijzen in Nederland meer transparant maken. Door de ervaring, die zij de afgelopen jaren hebben opgedaan met het uitreiken van hun eigen e-business scriptieprijs, hebben zij goed inzicht gekregen in de wensen en behoeften van zowel de studenten als het bedrijfsleven op het gebied van de afstudeerscripties.

'Een groot aandachtspunt bij de beoordeling van de scripties, is niet alleen de wetenschappelijke waarde, maar juist de waarde die een scriptie kan hebben voor de sectoren waarin zij gebruikt kan worden. Het stimuleren van een optimale balans tussen wetenschap en praktijk is hiermee ons doel'. Aldus Frits Pfeiffer, Managing Partner, bij Expanding Visions.

Bij de invulling van Scriptieprijs.nl is gekozen voor het zogenaamde wegwijzerprincipe (ook wel portal functionaliteit genoemd). Hierbij dient de website van Scriptieprijs.nl als platform waar de verschillende kwalitatief goede scriptieprijzen van Nederland worden verzameld. Hierbij wordt het behoud van de eigen identiteit van de prijzen nagestreefd. Het uiteindelijke doel van de website Scriptieprijs.nl is het creëren van een platform waar een wisselwerking ontstaat tussen de studenten en de sectoren waarover de scripties zijn geschreven.

Interactief communicatiebureau netpresence indivirtual media is als partner gelieerd aan de Scriptieprijs.nl organisatie en is verantwoordelijk geweest voor de gehele vormgeving en operationalisering van de Scriptieprijs.nl website. Eveneens heeft zij bijgedragen aan het creatieve concept van Scriptieprijs.nl uitingen.

De organisatie Scriptieprijs.nl wil de verschillende initiatiefnemers van de scriptieprijzen aanmoedigen om deel te nemen en het concept te versterken. Uiteraard moet dit uiteindelijk ook leiden tot een positieverbetering van deze initiatiefnemers.

Steijger.communications
Media- and Public Relations Consultancy
P.O. Box 118
3890 AC Zeewolde, Netherlands
Tel: +31 36 523 5330
Fax: +31 36 523 5331
www.steijger.com

Contact:
Steijger.comm
Milaine van der Hoek
Tel.: 036-523 5330
Fax: 036-523 5331

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie