Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Incident tussen Tuf-tuf Club actievoerders en politie

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Incident tussen Tuf-tuf Club actievoerders en politie

(24 oktober 2001)

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 oktober jl. zijn twee actievoerders van de Tuf-tuf Club beboet tijdens het waarschuwen van automobilisten op de rijksweg A2 ter hoogte van Vught. De twee waren vijfhonderd meter vóór een mobiele snelheidscontrole automobilisten aan het waarschuwen voor het naderende onheil.

Tegelijkertijd waren twee andere actievoerders de controleurs van het KLPD aan het vragen naar het nut van een snelheidscontrole om half elf s avonds. De KLPD-agenten stonden de actievoerders te woord, maar konden het niet laten de collegae van de regiopolitie in te seinen. Deze kwamen direct om de waarschuwers op een boete van ieder 120 gulden wegens het lopen op de snelweg te trakteren.

Het bevreemdt de Tuf-tuf Club, een vereniging die het nut van snelheidscontroles ter discussie stelt, dat de politie voor iets banaals als dit blijkbaar genoeg tijd heeft, terwijl er op veel zwaardere vergrijpen niet of nauwelijks adequaat wordt gereageerd.

De controleurs van het KLPD hebben uiteindelijk ruim 450 automobilisten op de foto gezet. Deze kunnen over zes weken een bekeuring verwachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie