Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oriëntatiedagen KMA tellen 3000 bezoekers

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van DefensieNieuwsberichten

---

Oriëntatiedagen KMA

Oriëntatiedagen KMA tellen 3000 bezoekers

24-10-2001

De Oriëntatiedagen van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda die dit jaar op 18, 19, 22 en 23 oktober plaatsvonden hebben in totaal bijna 3000 bezoekers geteld. Het bezoekersaantal lag ruim boven het aantal dat zich van tevoren telefonisch had opgegeven aangezien veel bezoekers zich alsnog kwamen aanmelden bij de poort van de academie.

Op het terrein van de KMA waren uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Vooral de Apache helikopter die dagelijks op het sportveld landde kreeg veel belangstelling van de aanwezigen. Daarnaast was er een wapententoonstelling en verzorgden de cadetten demonstraties. De bezoekers konden zelf ook ervaren hoe het is om militair te zijn; ze konden klimmen, schieten, exerceren en een militair minicollege volgen.

De oriëntatiedagen worden jaarlijks georganiseerd voor havo en vwo scholieren die in hun laatste twee jaar zitten en HBO of WO studenten, die zich oriënteren op de officiersopleidingen van de Koninklijke Landmacht, -Luchtmacht en -Marechaussee.
In 2002 organiseert de Koninklijke Militaire Academie de oriëntatiedagen op 17, 18, 21 en 22 oktober. (Foto: Sectie Communicatie KMA)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie