Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq StorageWorks introduceert twee nieuwe producten

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Compaq StorageWorks biedt nieuw perspectief voor bedrijfsbrede opslag

Virtualisatie en samengaan van NAS en SAN

Gouda, 24 oktober 2001 - Tegenwoordig hebben bedrijven behoefte aan een opslagmodel dat inzetbaar is voor de strategische groei van platforms en applicaties, het optimaal gebruik van multimedia en het tot stand brengen van mondiale opslag-netwerken. Dit alles moet ook eenvoudig te beheren zijn. Om aan deze behoeften te voldoen heeft Compaq twee nieuwe producten toegevoegd aan de StorageWorks productfamilie. Deze producten beloven een nieuw perspectief voor enterprise storage, waaronder het samengaan van Storage Area Networks (SAN) en Network Attached Storage (NAS), waardoor de traditionele opslagproducten die de afgelopen jaren zijn verkocht, verouderd zullen raken.

De twee nieuwe oplossingen zijn gebaseerd op twee revolutionaire concepten. Het eerste concept is Virtually Boundless Storage. Virtually Boundless Storage heft de grenzen tussen traditionele opslagarchitecturen op. Computergegevens kunnen hierdoor binnen het gehele bedrijfsnetwerk automatisch en transparant worden verplaatst en beheerd. Het tweede concept is Universal Network Storage, dat gebruikers door de integratie van SAN en NAS de mogelijkheid geeft voor hun applicatie de beste opslagmethode te kiezen binnen een gemeenschappelijke opslagpool. Deze is eenvoudig uit te breiden. Hiermee geeft Compaq belangrijke invulling aan haar Enterprise Network Storage Architecture (ENSA) en ENSA-2 strategieën. De aangekondigde oplossingen StorageWorks Enterprise Virtual Array en de StorageWorks NAS Executor maken dit mogelijk.

StorageWorks Enterprise Virtual Array
De StorageWorks Enterprise Virtual Array (kortweg 'Enterprise' genaamd) is een nieuwe, virtuele RAID-oplossing die de grenzen opheft tussen traditionele opslagarchitecturen. Dit geavanceerde opslagsysteem van enterprise-klasse biedt uitgebreide functionaliteit en hoge opslagprestaties en stelt groeiende organisaties in staat de totale eigendoms-kosten van opslagsystemen te verlagen. Door het samenvoegen van de opslagcapaciteit van afzonderlijke systemen ontstaat een virtuele opslagpool, waardoor de aanwezige opslagcapaciteit veel effectiever benut wordt. Verder kunnen organisaties besparingen realiseren door een significant efficiënter opslagbeheer en een vermindering tot 50 procent van de downtime van applicaties. Daarnaast wordt het beheer van NAS-data eenvoudiger via de Universal Network Storage pool, in plaats van via afzonderlijke 'opslageilanden'. Door de optimalisatie van de faciliteiten voor opslagnetwerken is Enterprise nu gereed voor mondiale opslagnetwerken, waardoor informatie continu en vanaf elke plaats toegankelijk is.

StorageWorks NAS Executor
De StorageWorks NAS Executor E7000 integreert NAS- en SAN-architecturen, waardoor Universal Network Storage mogelijk is. De NAS Executor breidt de SAN-mogelijkheden uit met toegang op bestandsniveau en opslagvirtualisatie. Het systeem breidt de NAS-voorzieningen uit met de onbegrensde schaalbaarheid van SAN en vereenvoudigt het opslagbeheer. Zo zorgt NAS Executor voor drie nieuwe NAS-dimensies: onbeperkte schaalbaarheid, continue beschikbaarheid en lagere totale eigendomskosten. Bedrijven kunnen daardoor nu kiezen voor één enkele opslaginfrastructuur, die zowel de voordelen van SAN als van NAS biedt.

Zowel de StorageWorks Enterprise Virtual Array en de StorageWorks NAS Executor zijn volledig van de grond af aan ontworpen. Beide producten bevatten essentiële aspecten van Compaq's bekroonde VersaStor Virtualisation Technology om de maximale operationele besparingen te bieden voor klanten van enterprise network storage.

"'Enterprise' is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van de StorageWorks ENSA-2 visie die we afgelopen augustus hebben gepresenteerd," zegt Mark Lewis, vice president en general manager van Compaq's Enterprise Storage Group. "Het markeert ook het langverwachte productdebuut van onze VersaStor Technology die we vorig jaar hebben aangekondigd. Dankzij de innovatieve architectuur van Enterprise kunnen bedrijven de kosten van het beheer van een alsmaar groeiende opslagpool in de hand houden. Daarbij stijgt ook het serviceniveau, doordat het niet meer nodig is downtime te plannen voor herconfiguratie van het systeem of het maken van backups. Verder heeft Compaq nu SAN en NAS gekoppeld. In plaats van conflicten en verwarring over welke van de twee het beste is, bestaat er nu een complete integratie van SAN en NAS zonder beperkingen. Met deze aankondigingen loopt Compaq StorageWorks opnieuw voorop, door beperkingen wat betreft tijd, ruimte en kosten op te heffen."

Voor meer infromatie: www.compaq.com/products/storageworks/.

Over Compaq StorageWorks
Compaq StorageWorks, wereldwijd de grootste leverancier van opslagoplossingen, is toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling en levering van het enterprise SAN. StorageWorks, bekend om haar visie en vermogen om oplossingen te leveren, streeft naar een radicale vereenvoudiging en bescherming van investeringen voor grote bedrijven en het MKB. Door haar Enterprise Network Storage Architecture (ENSA) voortdurend uit te breiden op essentiële gebieden, zoals virtualisatie, automatisering, universele netwerkopslag en lifecycle data management, stelt Compaq StorageWorks haar klanten in staat om effectief complexe, gemengde opslagomgevingen te beheren. Meer informatie over StorageWorks- en SANworks-oplossingen is beschikbaar op: www.compaq.com/storage.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation ('Compaq') is opgericht in 1982 en is een van 's werelds marktleiders op het gebied van enterprise-technologie en -oplossingen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert hardware, software, oplossingen en diensten, waaronder toonaangevende enterprise opslag- en ICT-oplossingen, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen en communicatieproducten, alsmede draagbare en desktop personal computers die in meer dan 200 landen worden verkocht. Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten is beschikbaar op www.compaq.nl.

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: (perlitaf@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie