Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ariba kondigt resultaten vierde kwartaal en fiscaal 2001 aan

Datum nieuwsfeit: 24-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hoofddorp, 24 oktober 2001

Ariba kondigt resultaten vierde kwartaal en fiscaal 2001 aan

Opbrengsten Q4 fiscaal 2001 overtreffen verwachtingen van analisten

Ariba, Inc., marktleidend leverancier van spend management oplossingen, heeft vandaag de resultaten voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2001, dat op 30 september 2001 eindigde, aangekondigd.

Kwartaal resultaten
Opbrengsten voor het vierde kwartaal van fiscaal 2001 bedroegen $62,6 miljoen. Het netto verlies voor dit kwartaal, exclusief bepaalde non-cash en special charges, bedroeg $27,7 miljoen, of een verlies van $0,11 per aandeel. Hiermee overtrof Ariba de First Call consensus verwachting van een verlies van $0,13 per aandeel. In hetzelfde kwartaal van fiscaal 2000 was het netto verlies $1,1 miljoen of $0,00 per aandeel, exclusief bepaalde non-cash en special charges.

Het netto verlies op GAAP basis voor het vierde kwartaal van fiscaal 2001 was $224,3 miljoen, of een verlies van $0,89 per aandeel. In hetzelfde kwartaal in fiscaal 2000 was het netto verlies op GAAP basis $339,3 miljoen of een verlies van $1,50 per aandeel.

Resultaten fiscaal jaar 2001
De opbrengst in fiscaal jaar 2001 bedroeg $408,8 miljoen, een stijging van 47% ten opzichte van de $279,0 miljoen in fiscaal 2000. Het netto verlies in fiscaal 2001, exclusief bepaalde non-cash en special charges, bedroeg $88,1 miljoen of een verlies van $0,36 per aandeel. Gedurende fiscaal 2000 was het netto verlies $29,5 miljoen of een verlies van $0,15 per aandeel, exclusief bepaalde non-cash en special charges.

Het netto verlies op GAAP basis bedroeg in fiscaal 2001 $2.680,7 miljoen, of een verlies van $10,96 per aandeel. In fiscaal 2000 bedroeg het netto verlies op GAAP basis $792,8 miljoen, of een verlies van $4,10 per aandeel.

"Ondanks het mindere economische klimaat en de onverwachte en tragische gebeurtenissen in september, hebben we toch een solide kwartaal kunnen laten zien," aldus Bob Calderoni, president en CEO van Ariba. "Omdat we snel hebben gereageerd op de tekenen vanuit de markt die wezen op veranderingen in het economische klimaat en daarop de noodzakelijke stappen hebben ondernomen, is onze focus nu geheel gericht op de klanten en onze strategie gericht op groei. Onze opbrengsten lopen parallel aan onze oorspronkelijke voorspellingen, onze aanwezige cash blijft sterk op $294 miljoen en we liggen goed op koers richting winstgevendheid in de toekomst."

Op 17 oktober 2001, heeft Ariba Bob Calderoni benoemd als president en CEO. Oprichter Keith Krach blijft aan als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Klanten kiezen Ariba voor het managen van bedrijfsuitgaven "Veel van onze nieuwe en bestaande klanten zien in dat het effectief managen van bedrijfsuitgaven, essentieel is voor het verbeteren van de bottom line," gaat Calderoni verder. "Onze zeer praktische en heldere richting, die eruit bestaat klanten te helpen om hun totale uitgavencyclus te managen, weerklinkt bij grote bedrijven over de gehele wereld."

In het afgelopen kwartaal heeft Ariba onder meer deals gesloten met: 7-Eleven; Asahi Beer; Caltex; Commonwealth Bank; en Samsung in Asia Pac en Japan. In Noord Amerika en Europa werden deals gesloten met AXA; EMC Corp; Falconbridge Limited; The Home Depot; Millennium Pharmaceuticals; Parmalat; Sun Chemical; en Towers Perrin.

Ariba introduceert Spend Managment Strategie en verbeterde Sourcing oplossing In het vierde kwartaal heeft Ariba haar nieuwe spend management strategie geïntroduceerd en lanceerde zij een belangrijke upgrade van de sourcing oplossing, waarmee bedrijven hun kosten kunnen verlagen en zo hun bottom line resultaten kunnen verbeteren. Ariba's spend management oplossingen helpen bedrijven 'geld te vinden' door het bepalen van kosten en het herzien van gegevens en informatie over leveranciers; 'geld te verkrijgen' door inkoopprofessionals in staat te stellen betere contracten te onderhandelen en 'geld te behouden' door grip te houden op het naleven van de inkoopcontracten die met voorkeursleveranciers zijn gesloten.

Daarnaast heeft Ariba 'Ariba Enterprise Sourcing' geïntroduceerd, een wezenlijk onderdeel van haar Spend Management productenreeks. 'Ariba Enterprise Sourcing' stelt professionele inkopers in staat het volledige sourcing proces te beheren - van het definiëren van de uitgavenbehoefte tot het kwalificeren en het selecteren van leveranciers - in diverse soorten uitgavencategorieën, waaronder indirect materieel en operationele goederen en diensten. Bedrijven kunnen snel geld besparen door het automatiseren van sourcing processen, het onderhandelen van gunstigere contracten en een betere toezicht op de naleving van deze onderhandelde contracten. Caltex, EMC Corp., The Home Depot en Samsung hebben gedurende het afgelopen kwartaal Ariba Enterprise Sourcing geselecteerd om hun sourcing proces te optimaliseren.

Uitbreiden van de Ariba community
Ariba heeft haar daadkracht getoond door het 'live' gaan van haar klanten en de uitbreiding van de leverancierscommunity. Gedurende het afgelopen jaar zijn ruim 140 klanten 'live' gegaan met Ariba oplossingen. Bovendien zijn op dit moment meer dan 30.000 leveranciers aangesloten op het Ariba Supplier Network en voeren zij daar live transacties uit.

Over Ariba
Ariba, Inc. is marktleidend leverancier van spend management oplossingen. In tegenstelling tot ERP, CRM of SRM systemen zijn Ariba oplossingen ontworpen om specifiek tegemoet te komen aan de behoefte van de chief financial officer en de chief procurement officer. Ariba's spend management oplossingen leveren een vast controlemechanisme dat bedrijven in staat stelt om hun gehele uitgavencyclus - van analyse en sourcing tot aan procurement - door het gehele bedrijf te managen, te controleren en er optimaal voordeel uit te behalen. Tegelijkertijd leveren de spend management oplossingen systematische meet- en track-instrumenten en geven zij informatie over best practices.

Ariba is in Nederland te bereiken op telefoonnummer +31 (0)23 568 47 20 of www.ariba.com.


Voor meer informatie:

Conference call informatie
Ariba organiseert vandaag om 8.00 PDT een conference call. U kunt hieraan deelnemen via nummer 001-913-981-4910, passcode: 669596. Daarnaast is er een live webcast beschikbaar op www.ariba.com via de Ariba Investor Relation website. Een herhaling van de call is beschikbaar vanaf12.00 PDT vandaag tot 10.00 pm. PST op 31 oktober 2001, via telefoonnummer: 001-719-457-0820 of 001-888-203-111-2, passcode: 669596.

Ariba Nederland
Roelof Lamberts

+31 (0)23 568 4720
(rlamberts@ariba.com)
www.ariba.com

Philippe Laguerre
Director of Communications Ariba EMEA
Tel: + 33 1 53 53 67 55

Winkelman & van Hessen
Fleur van Bruggen

+ 31 (0)70 4161616
(fvanbruggen@wenvh.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie