Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Autodief aangehouden
25-10-2001. Vanochtend rond vijf uur is een 16-jarige bestuurder van een gestolen auto aangehouden in de Bonistraat. Surveillerende politiemensen zagen een auto met gedoofde lichten rijden door stadsdeel De Pijp. Toen er een stopteken werd gegeven bleef de bestuurder gewoon doorrijden. Na een achtervolging door de politie reed de jongen zichzelf vast in een doodlopende straat. De jongen die achter het stuur zat kon direct worden aangehouden. Een passagier uit de auto rende weg. De auto had een verbroken contactslot en bleek te zijn gestolen. De verdachte is ingesloten.


---

Man vernielt wielklem
25-10-2001. Gisteren omstreeks 12.30 uur is op de Nicolaas Witsenkade een 31-jarige man aangehouden nadat hij een wielklem had vernield. Een auto was door de Dienst Stadstoezicht voorzien van een wielklem. De verdachte was met een slijptol bezig om de wielklem van de auto te verwijderen. De man werd ingesloten en verhoord. Hij zal tevens een vordering krijgen om de kapotte wielklem te betalen.


---

Verkeerscontroles
25-10-2001. Gisteren heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Westpoortweg. De maximum gemeten snelheid was 94 kilometer per uur, daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. In totaal zijn aan 18 bestuurders bekeuringen uitgedeeld.

Autogordelcontrole
Gistermiddag heeft de politie een autogordelcontrole gehouden op de Europaboulevard. In totaal bleken 81 bestuurders hun gordel niet te dragen. Zij kregen allemaal een bekeuring.


---

Arrestaties schietpartij
25-10-2001. De politie heeft eerder deze maand opnieuw twee verdachten aangehouden in verband met de dodelijke schietpartij op 29 augustus bij het Waterlandplein. Begin oktober werd een 26-jarige man aangehouden. Bij hem trof de politie een vuurwapen aan. Op 17 oktober werd een 24-jarige man aangehouden. Deze werd de volgende dag na verhoor heengezonden. Bij een eerdere aanhouding van een 22-jarige man trof de politie ook al een vuurwapen aan. Onder de aangetroffen wapens bevond zich echter nog steeds niet het moordwapen. Dat kon pas deze week met behulp van een duikteam van de brandweer worden opgespoord. Het motief van het schietincident betreft een financiële kwestie. Onenigheid over een bedrag van zeshonderd gulden bij de verkoop van een auto zou hieraan ten grondslag liggen. Dit alles leidde tot een twist die uitliep op een handgemeen met uiteindelijk de fatale schietpartij als gevolg. De zaak lijkt hiermee opgelost. De twee verdachten zitten nog vast.


Getuigen schietpartij gezocht
23-10-2001. De 21-jarige verdachte die zaterdagochtend in verband met de dodelijke schietpartij in de Reguliersdwarsstraat werd aangehouden, heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Om een duidelijk beeld te krijgen over wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen. Iedere getuige wordt verzocht te reageren. De recherche doet in het bijzonder een oproep aan de inzittenden van een witte Peugeot, een gele Fiat en een zwarte auto van onbekend merk. Deze autos zijn vermoedelijk kort voor of na het incident de plaats van de dodelijke schietpartij gepasseerd. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen via het telefoonnummer (020) 559 23 21.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie