Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speciale aandacht voor preventie van psychische problemen

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Trimbos-instituut

Speciale aandacht voor preventie van psychische problemen

Utrecht, 25 oktober 2001. Preventie van psychische problemen krijgt in de komende vijf jaar extra aandacht. Door het ministerie van VWS zijn vier onderwerpen geslecteerd waarop het beleid zich speciaal zal richten. Het gaat om depressie, om kinderen van ouders met psychische problemen, om arbeidsrelevante psychische problematiek en om sociale psychiatrie. Het Trimbos-instituut heeft een viertal factsheets ontwikkeld waarin beknopt wordt aangegeven waarom deze onderwerpen speciale aandacht behoeven.

Inmiddels kent elk probleemgebied een aantal, wetenschappelijk goed onderbouwde, aangrijpingspunten. Voor de preventie van psychische problemen kan gebruik worden ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie