Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Frans Maas verwacht lagere winst over 2001

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Bron: Frans Maas
Zoek soortgelijke berichten
Frans Maas

Frans Maas verwacht lagere winst over 2001

Venlo, 25 oktober 2001

Frans Maas verwacht dat het resultaat over geheel 2001 lager zal uitvallen dan dat over 2000.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers in augustus werd, rekening houdend met druk op de omzet als gevolg van afnemende goederenstromen in het tweede halfjaar, nog uitgegaan van een resultaat op een niveau rond dat van 2000.

De druk op de omzet heeft zich eerder en omvangrijker gemanifesteerd, met name in de expeditie activiteiten. Na de vlakke volume ontwikkeling tijdens de vakantiemaanden, viel het volume in september abrupt terug met ruim 8%.

Deze daling deed zich in het bijzonder voor in de voor Frans Maas belangrijke sectoren chemie, high-tech en automotive. Hierdoor lag het bedrijfsresultaat na drie kwartalen 7% lager ten opzichte van dezelfde periode in 2000.

De recent verworven logistieke opdrachten zullen eerst in de loop van 2002 bijdragen aan het resultaat.

Gezien de onzekerheden ten aanzien van de ontwikkeling van de economie en het effect daarvan op de verdere volume ontwikkeling in de komende maanden is een betrouwbare schatting van de winst voor 2001 op dit moment niet te geven.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie