Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tech Data breidt Cisco activiteiten in Europa uit

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tech Data
Zoek soortgelijke berichten
Tech Data

25-10-2001

Tech Data breidt Cisco activiteiten in Europa uit

Cisco optimaliseert distributiestrategie in Europa: Tech Data aangewezen als Cisco Distributie Partner in Europa

München, 25 oktober 2001
Tech Data Europe heeft al haar Cisco activiteiten gecentraliseerd in één enkele Europese Cisco divisie, onder management van Tech Data International en gevestigd in Gland, Zwitserland. Daarnaast heeft de organisatie de benoeming aangekondigd van Erkki Panula, voorheen managing director van Tech Data in Finland, als hoofd van de Europese Cisco Divisie.

Cisco heeft haar distributiestrategie in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) recentelijk geoptimaliseerd en Tech Data is daarbij aangewezen als een van de zeven CDP's ("Cisco Distribution Partners") gedurende de eerste fase van de strategie. Tech Data heeft al vijf jaar ervaring met de distributie van Cisco producten en is momenteel actief in 15 Europese landen.

De centralisatie van Tech Datas Europese Cisco divisie zal resulteren in een geharmoniseerde back-office structuur, verbetering van de logistiek, gesegmenteerde Europese productmarketing en internationale customer account management functies in combinatie met landelijke verkoopactiviteiten en aanvullende diensten. De nieuwe organisatiestructuur verhoogt de efficiëntie, verkort de leveringstermijn, verbetert de beschikbaarheid van en het aanbod aan producten en biedt lokale verkoop- en dienstverlenende organisaties de mogelijkheid zich volledig te richten op actieve ondersteuning van hun klanten.

De gecentraliseerde Europese opslag- en configuratiefaciliteiten van Cisco-producten blijven gevestigd in België om "direct drop" levering en gecentraliseerde configuratie beschikbaar te maken voor meer two-tier partners van Cisco in Europa. Daarnaast blijft Tech Data de meest gangbare producten lokaal beschikbaar stellen, om lokale partners zo veel mogelijk tegemoet te komen. Op deze manier kan Tech Data een optimale beschikbaarheid en zeer snelle levering van producten garanderen in alle landen waar de organisatie actief is.

Erkki Panula is benoemd tot managing director van de Europese Tech Data Cisco divisie. Hij is, na twee jaar actief te zijn geweest in verschillende management consultancy projecten, teruggekeerd binnen de Tech Data organisatie. Daarvoor was hij managing director van Tech Data Finland en mede verantwoordelijk voor het opzetten van Tech Data activiteiten in de Baltische staten. Alles bij elkaar heeft hij 11 jaar ervaring met distributie vanuit verschillende sales-, marketing- en managementtaken.

Panula licht de vestiging van de gecentraliseerde Cisco EMEA divisie als volgt toe: "De nieuwe Europese Cisco divisie levert voordelen op voor al onze Cisco klanten in Europa. Dankzij deze Europese activiteit, waarbij processen in lijn worden gebracht, de efficiëntie verhoogd wordt en de logistieke dienstverlening wordt uitgebreid, gecombineerd met onze landelijk opererende Cisco Business Units, kunnen wij onze dienstverlening aan lokale, gesegmenteerde distributeurs beter afstemmen op hun specifieke product- en service-aanbod. Voor onze pan-Europese VARs ("Value Added Resellers") en Cisco Authorized Distributors zijn de voordelen zelfs nog groter, omdat wij verkoopvoorwaarden en prijzen kunnen harmoniseren en centraal vertegenwoordigd zullen zijn."

De harmonisatie van de Cisco activiteiten zal Tech Data bovendien in staat stellen meer gespecialiseerde diensten voor Cisco distributeurs te ontwikkelen en zodoende haar activiteiten nog verder uit te breiden, aldus Panula. "Gedurende de afgelopen 12 maanden zijn onze Cisco activiteiten in Europa veel sneller toegenomen dan de rest van de Cisco markt. De vestiging van de Europese Cisco divisie zal onze verkoop nog verder doen toenemen en ons helpen ons service-aanbod nog beter af te stemmen op de behoeften van onze distributeurs. Dit zakelijke model past bovendien uitstekend in de nieuwe distributiestrategie van Cisco."

Paris G. Arey, Vice President EMEA Channels & Alliances van Cisco, reageert als volgt: "Tech Data is een belangrijke partner in Europa en wij zijn dan ook ingenomen met de oprichting van de Europese Cisco divisie. Tech Data speelt als Cisco Distributie Partner een sleutelrol in onze nieuwe distributiestrategie in EMEA en wij werken nauw met hen samen om te zorgen dat de voordelen voor onze Cisco Authorized Distributors en wederzijdse distributeurs in Europa maximaal zijn. De markt is aan het veranderen en vraagt om meer aandacht voor kernactiviteiten en een pan-Europese aanwezigheid. Zowel Cisco als Tech Data onderkennen dit en wij nemen de nodige stappen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van al onze partners."

De vestiging van de gecentraliseerde Europese Tech Data Cisco divisie binnen het internationale raamwerk van Tech Data maakt deel uit van de centralisatie van een reeks Tech Data activiteiten, waaronder de PC Components Division en de Supplies Division, in Zwitserland.

Over Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), opgericht in 1974, is een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat pre-sale en post-sale training en technische ondersteuning, financierings-mogelijkheden, configuratiediensten alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2001, voor USD 20,4 miljard aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Tech Data bv John Verhoek
Tel: +31 (0)346-585000
(jverhoek@techdata.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie