Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TPG bestrijdt voorwaarden OPTA via de rechter

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: TNT Post Groep NV
Zoek soortgelijke berichten
TNT Post Groep NV

25 oktober 2001

TPG STAPT NAAR RECHTER

In de Postwet van juni 2000 is vastgelegd dat TPG een transparant inzicht verschaft in de resultaten van de diverse categorieën van postactiviteiten (vervoer van brieven tot 100 gram vallend onder het monopolie, overige opgedragen diensten en vrije diensten).

In december 2000 keurde OPTA daartoe het toerekeningssysteem voor de kosten en opbrengsten van het opgedragen postvervoer van TPG goed. Dit is het meest geavanceerde systeem in gebruik binnen de postale sector in de Europese Unie. Aan de goedkeuring stelde OPTA echter een aantal onnodige extra voorwaarden.

TPG heeft begin 2001 bij de OPTA bezwaar gemaakt tegen deze extra voorwaarden. OPTA heeft nu, na maanden vertraging, een besluit genomen op dit bezwaarschrift van TPG. In het besluit handhaaft OPTA het merendeel van haar voorwaarden en voegt daar bovendien nieuwe voorwaarden aan toe. Het systeem van TPG, dat door de OPTA eind 2000 is goedgekeurd, voldoet echter aan alle eisen die de wetgeving stelt. Door daar bovenop extra eisen te stellen die niet gedragen worden door deze wetgeving, handelt OPTA in strijd met de wetgeving. Bovendien zijn de extra eisen inconsistent met het door de OPTA zelf goedgekeurde systeem en derhalve is het besluit als zodanig niet uitvoerbaar.

TPG rest daarom geen andere mogelijkheid dan tegen dit besluit van de OPTA bij de rechter in beroep te gaan en ook schorsing van het besluit te vragen.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post- express- en logistieke diensten. TPG heeft ongeveer 135.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 EUR 9,9 miljard. In het eerste halfjaar van 2001 is de omzet gestegen met 18,7%. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

Kind regards,
Gary P. Hartmann
Consultant Investor and Media
Relations

TPG N.V.
Investor and Media Relations
Neptunusstraat 41-63
2132
JA Hoofddorp
P.O. Box 13000
1100 KG Amsterdam
The
Netherlands

T: +31 20 500 61 86
F: +31 20 500 75
15
M: +316 51 23 56 83
E:
(webmanager@tpg.nl)
I:
www.tpg.nl

www.tntpost.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie