Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regiobijeenkomsten duurzaam ondernemen in Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 19 oktober 2001

Regiobijeenkomsten duurzaam ondernemen 25 en 30 oktober Voor ondernemers in Amsterdam-Zuidoost en de IJmond

De provincie Noord-Holland organiseert eind oktober onder het motto 'de winst van innovatief en duurzaam ondernemen' samen met bedrijvenorganisaties twee regionale bijeenkomsten voor ondernemers.

De bijeenkomsten worden gehouden op:

* Donderdag 25 oktober, Planetarium Gaasperplas, Kromwijkdreef 11 in Amsterdam. Van 15.30 tot circa 19.00 uur inclusief buffet. Voor ondernemers uit de regio Amsterdam Zuidoost.
* Maandag 30 oktober, RTC, Rooswijkweg 100 in Velsen-Noord. Van 18.00 tot circa 22.00 uur met buffet. Voor ondernemers uit de regio IJmond.

Waarom deze bijeenkomsten
Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker voor de toekomst van het bedrijfsleven én het milieu. De provincie Noord-Holland voert daarom een beleid om ondernemers te stimuleren tot milieu(innovaties). Hiermee wil de provincie ook bijdragen aan de verbetering van de (inter)nationale concurrentiepositie van Noord-Hollandse bedrijven. Innovatie en milieuwinst gaan zo samen met economische groei. Eén van de activiteiten op dit gebied is het project Milieu, Economie en Innovatie (MEI). De provincie Noord-Holland heeft dit project samen met de Samenwerkende Kamers van Koophandel opgezet. Het project loopt van 2000 tot 2004. Voor de uitvoering heeft de provincie circa 2 miljoen gulden gereserveerd. Tijdens deze vier jaar organiseert de provincie samen met bedrijvenverenigingen regionale bijeenkomsten voor ondernemers. Vorig jaar vonden bijeenkomsten plaats op Schiphol en de regio Noord-Kennemerland. In 2002 en 2003 zal de provincie Noord-Holland nog eens acht regiobijeenkomsten
organiseren. De bijeenkomsten zijn er op gericht ondernemers breed te informeren over de kansen van duurzaam ondernemen en om ervaringen met andere bedrijven uit te wisselen.

Zo kunnen ondernemers van elkaar leren hoe zij een beter economisch rendement kunnen realiseren door innovaties met minder milieubelasting. Dit kan binnen het eigen bedrijf of samen met andere bedrijven. De provincie geeft een financiële bijdrage aan ondernemers die hun bedrijf door deskundigen laten doorlichten op kansrijke maatregelen en de toepassing daarvan.

Aanmeldingen informatie-avonden
Mirjam Hendriks, afdeling Economie, Landbouw en Milieu, tel. (023) 514 31 09,
e-mail hendriksm@noord-holland.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie