Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: fietsverlichtingsactie

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 25 oktober 2001

Fiets verlicht! Noordwijk/Noordwijkerhout/ De Zilk (D1)
In de maand november 2001 organiseren politie, gemeenten en plaatselijke fietsenmakers in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk een verlichtingsactie. Elke scholier in de groepen 7 en 8 van deze gemeenten kan de verlichting van zijn fiets laten repareren. Reparaties tot ? 10,- worden gratis uitgevoerd. In totaal werken 14 basisscholen en 7 fietsenmakers mee aan het project. De gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout hebben een bedrag beschikbaar gesteld om het project mogelijk te maken.

Daarnaast zullen fietsers en bromfietsers gecontroleerd worden op het voeren van verlichting. De controles vinden plaats als het donker is (tussen zonsondergang en zonsopgang) en als het zicht slecht is, bijvoorbeeld bij mist. Tot 16 november deelt de politie waarschuwingen uit als de verlichting niet in orde is. Na 16 november kan de (brom-)fietser zonder verlichting een boete verwachten.

Uiteraard draagt het voeren van verlichting bij aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal ongevallen. Een andere goede reden om met verlichting te rijden is dat het u een fikse boete kan besparen: Fietsen zonder voor- of achterlicht: 30 gulden
Fietsen zonder voor- en achterlicht: 50 gulden
Auto's/brommers/snorfietsen zonder dimlicht/grootlicht binnen bebouwde kom: 60 gulden Auto's/brommers/snorfietsen zonder dimlicht/grootlicht buiten bebouwde kom: 120 gulden

Aangifte Rijnsburg (D2) Een 17-jarige Rijnsburger heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. In een Jeugdsocieteit in Rijnsburg sprak woensdagavond 24 oktober een kennis hem aan. De jongen zou geld moeten betalen voor iets dat hij in het verleden vernield zou hebben. Opeens werd hij naar de grond getrokken en kreeg hij een vuist op zijn oog waardoor hij voor korte tijd het bewustzijn verloor. De jongen heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie zal de andere partij uitnodigen om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Inbraken Hoofdstraat Sassenheim (D2) Tegen 04:00 uur heeft de politie donderdagmorgen 25 oktober gereageerd op een inbraakalarm in de Hoofdstraat in Sassenheim. Al twee minuten na de melding was de politie in de Hoofdstraat, maar er werden door de agenten geen daders meer gezien. Bij een kaaswinkel en een slagerij bleek de toegangsdeur te zijn opengebroken. Er is gezorgd voor tijdelijke afsluiting van de panden. In de loop van de dag zal de politie van de eigenaren de aangifte opnemen. Op dit moment is nog niet bekend of en wat er gestolen is.

Ongeval Hazerswoude-Dorp (D3) Op woensdag 24 oktober om 13.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Frankrijklaan in Hazerswoude-Dorp een man gewond was geraakt door zichzelf door zijn hand te schieten met een spijkerapparaat tijdens bouwwerkzaamheden in een bedrijfspand. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse de duim van het 48-jarige slachtoffer afkomstig uit Boskoop behandeld.

Aanrijding dienstmotor en fietser Leiden (D4) Op woensdag 24 oktober om 17.00 uur heeft er op het Noordeinde in Leiden een aanrijding plaats gevonden tussen een motoragente en een 15-jarige fietser uit Leiden. De fietser reed voor de motoragente op het Noordeinde ter hoogte van de Weddesteeg toen de fietser opeens zonder achterom te kijken en zonder richting aan te geven linksaf de Weddesteeg in wilde rijden. Door deze manoeuvre reed de 33-jarige agente van de Politie Hollands Midden met de opvallende dienstmotor tegen het achterwiel van de fiets aan waardoor de fietser ten val kwam. De fietser is voor onderzoek naar het LUMC overgebracht door de ambulancedienst. De agente wist de motor recht te houden en kwam met de schrik vrij.

Verdachte aangehouden Leiden (D4)
Op woensdag 24 oktober om 22.00 uur is in Leiden op de Hogewoerd een 35-jarige man uit Wolfheze door de Politie Hollands Midden aangehouden ter zake poging doorslag c.q. zware mishandeling. De man had even daarvoor tijdens een cafébezoek op de Hogewoerd door nog onbekende aanleiding ruzie gekregen met een 23-jarige man uit Leiden. De 23-jarige man is met een steekwond aan zijn bovenarm overgebracht naar het LUMC.Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de agressieve 35-jarige man op straat staan schreeuwen. De politieagenten konden na kordaat optreden de agressieve 35-jarige man aanhouden en in de boeien slaan. De man is overgebracht naar het bureau en tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Conflict bij dronken bromfietster Leiden (D4) Op donderdag 25 oktober om 04.30 uur hebben surveillerende politieagenten op de Nieuwe Beestenmarkt een 39-jarige Katwijkse vrouw op een bromfiets gecontroleerd voor het rijden onder invloed van alcohol. De agenten die de Katwijkse aanspraken roken bij haar een alcohollucht. De Katwijkse die niet aan een blaastest wenste mee te werken werd vervolgens aangehouden door de agenten. Tijdens de aanhouding passeerde een vriendin van de Katwijkse die zich met het voorval ging bemoeien. De agenten hebben de vriendin tweemaal gemaand te vertrekken. Er ontstond een conflict waarbij de vriendin ten val kwam. Zij viel onfortuinlijk op de grond en gaf aan een klacht te zullen indienen tegen de agenten. De agenten hebben vervolgens de aangehouden vrouw overgebracht naar het bureau waar bleek dat zij bij de ademanalysetest 835 ug/l. Blies. De vrouw is met proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur heengezonden.

Controle coffeeshops Leiden (D4) In samenwerking met de douane heeft de politie dinsdag 23 oktober een aantal coffeeshops in de binnenstad van Leiden gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Bij de controle werd erop gelet dat niet aan minderjarigen werd verkocht, dat de verkoopvoorraad softdrugs niet meer dan 500 gram is, en dat bij verkoop van drank en sigaretten de accijnzen worden berekend en worden afgedragen. Parnassia verslavingspreventie verzorgt in samenwerking met de GGD en de politie een cursus voor coffeeshophouders. Voor verlenging van de vergunning is het cursuscertificaat verplicht. De cursus besteedt onder andere aandacht aan de risico's van softdruggebruik, signalen van verslaving, mogelijkheden van doorverwijzen naar hulpinstanties, wet- en regelgeving en beroepsethiek.

Aanhouding na mishandeling Alphen a/d Rijn (D5) Woensdag 24 oktober vond omstreeks 21.00 uur een conflict plaats in een café aan de Ridderhof. Er was door onduidelijke oorzaak onenigheid ontstaan. Een 24 jarige en 32 jarige Alphenaar hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een 35 jarige plaatsgenoot is in verband daarmee later aangehouden. De politie stelt in de loop van de donderdag een nader onderzoek in naar het voorval.

Politie zoekt getuigen Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) De politie is op zoek naar mensen die informatie kunnen geven over het volgende. Op zaterdag 20 oktober rond 12.00 uur is een 6-jarig jongetje uit Nieuwerkerk a/d IJssel met zijn fiets tegen een dun touwtje aangereden. Dit touwtje was gespannen over het bruggetje naar de speeltuin aan de Burgemeester van Heugtenlaan. Het jongetje heeft hierbij een snee in de keel opgelopen. De politie wil in contact komen met mensen die informatie hebben over de dader(s). Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau van Nieuwerkerk a/d IJssel of via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Tussen dinsdag 23 oktober, 17.00 uur en woensdag 24 oktober, 08.00 uur is op muren van winkelcentrum de Reigerhof graffiti aangebracht. Dit is gedaan op de muren boven de fietsenmaker en boven het postkantoor. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over deze graffiti. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau van Nieuwerkerk a/d IJssel of via 0900-8844.

Aanhoudingen inbraak Boskoop (D6)
De politie heeft in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober een 34-jarige en een 29-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van inbraak in een supermarkt aan de Goudse Rijweg. Een getuige zag rond 03.00 twee mannen inbreken via een raam. Deze waarschuwde de politie. De politie signaleerde kort hierna op de Henegouwerweg een personenauto met de beide Rotterdammers. Op de oprit naar de A12 richting Den Haag werd de personenauto aangehouden. Controle overlast Gouda (D7)
Politie Hollands Midden heeft gisterenavond, 24 oktober, de zogenaamde 'hotspots' gecontroleerd (Goverwellesingel, De Wissel, Middenmolenplein, Leeuwenburg, De La Reylaan, Driewegplein en de Marga Klompepassage). Het was overal erg rustig, er werd geen overlast waargenomen. Controle parkeerverordening Schoonhoven (D8) Op de Nieuwe Singel heeft Politie Hollands Midden gecontroleerd op fout parkeren. Eén voertuig had niet de juiste ontheffing achter de voorruit, de tenaamgestelde krijgt een procesverbaal. Verder is ook op de Varkensmarkt gecontroleerd. Drie voertuigen werden aangetroffen, waarvan er één een invalidekaart had. De tenaamgestelden van twee voertuigen kregen een procesverbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie