Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: fietsverlichtingsactie

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 25 oktober 2001

Fiets verlicht! Noordwijk/Noordwijkerhout/ De Zilk (D1)
In de maand november 2001 organiseren politie, gemeenten en plaatselijke fietsenmakers in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk een verlichtingsactie. Elke scholier in de groepen 7 en 8 van deze gemeenten kan de verlichting van zijn fiets laten repareren. Reparaties tot ? 10,- worden gratis uitgevoerd. In totaal werken 14 basisscholen en 7 fietsenmakers mee aan het project. De gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout hebben een bedrag beschikbaar gesteld om het project mogelijk te maken.

Daarnaast zullen fietsers en bromfietsers gecontroleerd worden op het voeren van verlichting. De controles vinden plaats als het donker is (tussen zonsondergang en zonsopgang) en als het zicht slecht is, bijvoorbeeld bij mist. Tot 16 november deelt de politie waarschuwingen uit als de verlichting niet in orde is. Na 16 november kan de (brom-)fietser zonder verlichting een boete verwachten.

Uiteraard draagt het voeren van verlichting bij aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal ongevallen. Een andere goede reden om met verlichting te rijden is dat het u een fikse boete kan besparen: Fietsen zonder voor- of achterlicht: 30 gulden
Fietsen zonder voor- en achterlicht: 50 gulden
Auto's/brommers/snorfietsen zonder dimlicht/grootlicht binnen bebouwde kom: 60 gulden Auto's/brommers/snorfietsen zonder dimlicht/grootlicht buiten bebouwde kom: 120 gulden

Aangifte Rijnsburg (D2) Een 17-jarige Rijnsburger heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. In een Jeugdsocieteit in Rijnsburg sprak woensdagavond 24 oktober een kennis hem aan. De jongen zou geld moeten betalen voor iets dat hij in het verleden vernield zou hebben. Opeens werd hij naar de grond getrokken en kreeg hij een vuist op zijn oog waardoor hij voor korte tijd het bewustzijn verloor. De jongen heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie zal de andere partij uitnodigen om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Inbraken Hoofdstraat Sassenheim (D2) Tegen 04:00 uur heeft de politie donderdagmorgen 25 oktober gereageerd op een inbraakalarm in de Hoofdstraat in Sassenheim. Al twee minuten na de melding was de politie in de Hoofdstraat, maar er werden door de agenten geen daders meer gezien. Bij een kaaswinkel en een slagerij bleek de toegangsdeur te zijn opengebroken. Er is gezorgd voor tijdelijke afsluiting van de panden. In de loop van de dag zal de politie van de eigenaren de aangifte opnemen. Op dit moment is nog niet bekend of en wat er gestolen is.

Ongeval Hazerswoude-Dorp (D3) Op woensdag 24 oktober om 13.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Frankrijklaan in Hazerswoude-Dorp een man gewond was geraakt door zichzelf door zijn hand te schieten met een spijkerapparaat tijdens bouwwerkzaamheden in een bedrijfspand. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse de duim van het 48-jarige slachtoffer afkomstig uit Boskoop behandeld.

Aanrijding dienstmotor en fietser Leiden (D4) Op woensdag 24 oktober om 17.00 uur heeft er op het Noordeinde in Leiden een aanrijding plaats gevonden tussen een motoragente en een 15-jarige fietser uit Leiden. De fietser reed voor de motoragente op het Noordeinde ter hoogte van de Weddesteeg toen de fietser opeens zonder achterom te kijken en zonder richting aan te geven linksaf de Weddesteeg in wilde rijden. Door deze manoeuvre reed de 33-jarige agente van de Politie Hollands Midden met de opvallende dienstmotor tegen het achterwiel van de fiets aan waardoor de fietser ten val kwam. De fietser is voor onderzoek naar het LUMC overgebracht door de ambulancedienst. De agente wist de motor recht te houden en kwam met de schrik vrij.

Verdachte aangehouden Leiden (D4)
Op woensdag 24 oktober om 22.00 uur is in Leiden op de Hogewoerd een 35-jarige man uit Wolfheze door de Politie Hollands Midden aangehouden ter zake poging doorslag c.q. zware mishandeling. De man had even daarvoor tijdens een cafébezoek op de Hogewoerd door nog onbekende aanleiding ruzie gekregen met een 23-jarige man uit Leiden. De 23-jarige man is met een steekwond aan zijn bovenarm overgebracht naar het LUMC.Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de agressieve 35-jarige man op straat staan schreeuwen. De politieagenten konden na kordaat optreden de agressieve 35-jarige man aanhouden en in de boeien slaan. De man is overgebracht naar het bureau en tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Conflict bij dronken bromfietster Leiden (D4) Op donderdag 25 oktober om 04.30 uur hebben surveillerende politieagenten op de Nieuwe Beestenmarkt een 39-jarige Katwijkse vrouw op een bromfiets gecontroleerd voor het rijden onder invloed van alcohol. De agenten die de Katwijkse aanspraken roken bij haar een alcohollucht. De Katwijkse die niet aan een blaastest wenste mee te werken werd vervolgens aangehouden door de agenten. Tijdens de aanhouding passeerde een vriendin van de Katwijkse die zich met het voorval ging bemoeien. De agenten hebben de vriendin tweemaal gemaand te vertrekken. Er ontstond een conflict waarbij de vriendin ten val kwam. Zij viel onfortuinlijk op de grond en gaf aan een klacht te zullen indienen tegen de agenten. De agenten hebben vervolgens de aangehouden vrouw overgebracht naar het bureau waar bleek dat zij bij de ademanalysetest 835 ug/l. Blies. De vrouw is met proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur heengezonden.

Controle coffeeshops Leiden (D4) In samenwerking met de douane heeft de politie dinsdag 23 oktober een aantal coffeeshops in de binnenstad van Leiden gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Bij de controle werd erop gelet dat niet aan minderjarigen werd verkocht, dat de verkoopvoorraad softdrugs niet meer dan 500 gram is, en dat bij verkoop van drank en sigaretten de accijnzen worden berekend en worden afgedragen. Parnassia verslavingspreventie verzorgt in samenwerking met de GGD en de politie een cursus voor coffeeshophouders. Voor verlenging van de vergunning is het cursuscertificaat verplicht. De cursus besteedt onder andere aandacht aan de risico's van softdruggebruik, signalen van verslaving, mogelijkheden van doorverwijzen naar hulpinstanties, wet- en regelgeving en beroepsethiek.

Aanhouding na mishandeling Alphen a/d Rijn (D5) Woensdag 24 oktober vond omstreeks 21.00 uur een conflict plaats in een café aan de Ridderhof. Er was door onduidelijke oorzaak onenigheid ontstaan. Een 24 jarige en 32 jarige Alphenaar hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een 35 jarige plaatsgenoot is in verband daarmee later aangehouden. De politie stelt in de loop van de donderdag een nader onderzoek in naar het voorval.

Politie zoekt getuigen Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) De politie is op zoek naar mensen die informatie kunnen geven over het volgende. Op zaterdag 20 oktober rond 12.00 uur is een 6-jarig jongetje uit Nieuwerkerk a/d IJssel met zijn fiets tegen een dun touwtje aangereden. Dit touwtje was gespannen over het bruggetje naar de speeltuin aan de Burgemeester van Heugtenlaan. Het jongetje heeft hierbij een snee in de keel opgelopen. De politie wil in contact komen met mensen die informatie hebben over de dader(s). Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau van Nieuwerkerk a/d IJssel of via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Tussen dinsdag 23 oktober, 17.00 uur en woensdag 24 oktober, 08.00 uur is op muren van winkelcentrum de Reigerhof graffiti aangebracht. Dit is gedaan op de muren boven de fietsenmaker en boven het postkantoor. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over deze graffiti. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau van Nieuwerkerk a/d IJssel of via 0900-8844.

Aanhoudingen inbraak Boskoop (D6)
De politie heeft in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober een 34-jarige en een 29-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van inbraak in een supermarkt aan de Goudse Rijweg. Een getuige zag rond 03.00 twee mannen inbreken via een raam. Deze waarschuwde de politie. De politie signaleerde kort hierna op de Henegouwerweg een personenauto met de beide Rotterdammers. Op de oprit naar de A12 richting Den Haag werd de personenauto aangehouden. Controle overlast Gouda (D7)
Politie Hollands Midden heeft gisterenavond, 24 oktober, de zogenaamde 'hotspots' gecontroleerd (Goverwellesingel, De Wissel, Middenmolenplein, Leeuwenburg, De La Reylaan, Driewegplein en de Marga Klompepassage). Het was overal erg rustig, er werd geen overlast waargenomen. Controle parkeerverordening Schoonhoven (D8) Op de Nieuwe Singel heeft Politie Hollands Midden gecontroleerd op fout parkeren. Eén voertuig had niet de juiste ontheffing achter de voorruit, de tenaamgestelde krijgt een procesverbaal. Verder is ook op de Varkensmarkt gecontroleerd. Drie voertuigen werden aangetroffen, waarvan er één een invalidekaart had. De tenaamgestelden van twee voertuigen kregen een procesverbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...