Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NV-A: technologie en tewerkstelling L&H Vlaanderen behouden

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

L&H: technologie en tewerkstelling dienen behouden te blijven (24/10/01)

Het doek is gevallen over L&H. Echter, bij dit alles mag geenszins vergeten worden dat L&H in Vlaanderen in de afgelopen jaren meerdere technologieën ontwikkeld en marktrijp gemaakt heeft: Spraakherkenningstechnologie (ASR), Tekst-naar-spraak-technologie (TTS), Dialoogtechnologie, Gegevensbanken. Deze technologieën werden ontwikkeld door teams van hooggeschoolde taalkundigen en ingenieurs. Ondanks de crisis zijn deze teams in Vlaanderen tot op heden in grote mate intact gebleven. Zowel de technologie als de tewerkstelling mag niet definitief verloren gaan vanwege een hoogstwaarschijnlijk tijdelijke crisis in de gehele sector. Daarom moet overwogen worden ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie