Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strategische samenwerking Shell en BMC Software

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

STRATEGISCHE SAMENWERKING SHELL EN BMC SOFTWARE

BMC Software systeembeheer oplossingen gestandaardiseerd door Shell ter ondersteuning van Shell's wereldwijde MegaCentre programma

Nieuwegein - 25 oktober 2001 - De Nederlandse Koninklijke/Shell Groep (Shell) en BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen, hebben aangekondigd, een strategische, wereldwijde samenwerkingsovereenkomst van miljoenen dollars te zijn aangegaan. Door middel van deze overeenkomst, die bedoeld is als lange termijn relatie, heeft Shell BMC Software aangewezen als exclusieve leverancier van systeembeheer oplossingen ten behoeve van haar recentelijk aangekondigde MegaCentre project.
De hoofddoelstellingen van de samenwerking zijn het reduceren van de Total Cost of Ownership (TCO) door middel van systeembeheer en het realiseren van een nieuw business model. In tegenstelling tot typische IT overeenkomsten, stelt de Shell-BMC overeenkomst de bedrijven in staat samen te werken, om de benodigde IT oplossingen te ontwikkelen en de inkoop van deze oplossingen uit te voeren. Tenslotte biedt deze overeenkomst beide ondernemingen één enkele, wereldwijde inspanning tot het maximaliseren van de bedrijfsmiddelen. Tevens wordt optimale inzet van IT capaciteiten gerealiseerd.
De wereldwijde overeenkomst met BMC Software is de tweede in een serie van key partnership allianties van Shell met toonaangevende leveranciers van technologieën voor haar MegaCentre project. In juli is een MegaCentre overeenkomst tussen Shell en IBM afgesloten.
Over Shell
De Maatschappijen der Koninklijke/Shell Groep, "de Groep", is een gevarieerde groep van energiebedrijven met werkmaatschappijen in meer dan 135 landen. De activiteiten van de Groep omvatten exploratie en productie van olie en gas; opwekken van energie; productie, marketing en transport van olieproducten en chemicaliën en duurzame energie projecten zoals wind- en zonne-energie. Moedermaatschappijen van de Groep zijn de N.V. Nederlandse Petroleum Maatschappij, die een belang van 60 % in de Groep heeft en de "Shell" Transport and Trading Company plc, die de overige 40 % bezit. De aandelen van de moedermaatschappijen worden op beurzen in Europa en de Verenigde Staten verhandeld.

BMC Software
BMC Software is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen die beschikbaarheid van business garanderen - door bedrijfskritische systemen te onderhouden en te optimaliseren door middel van geautomatiseerd infrastructuurbeheer en unieke service management capaciteiten. BMC Software is een Forbes 500-onderneming en behoort tot de S&P 500-bedrijven. Het bedrijf realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van ruim $1,5 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houston, Texas. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd op Schiphol-Rijk en het Nederlandse verkoopkantoor in Nieuwegein. Voor meer informatie: www.bmc.com.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v.
Hanneke Oudshoorn
030 608 55 00
(Hanneke_Oudshoorn@bmc.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie